Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal'ın Ramazan ayı münasebetiyle yazılı açıklaması

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal; Ramazan ayı münasebetiyle yazılı açıklamada bulundu: BİZLERİ KUR’AN AYI RAMAZAN’A KAVUŞTURAN YÜCE ALLAH’A SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN

BİZLERİ KUR’AN AYI RAMAZAN’A KAVUŞTURAN
YÜCE ALLAH’A SONSUZ ŞÜKÜRLER OLSUN

Esenlik, yardımlaşma ve dayanışmanın en üst seviyeye ulaştığı Ramazan ayı bereket, huzur ve kardeşliği artırsın diyen Genel Başkan Nuri Ünal şunları söyledi;

“Onbir ayın sultanı Ramazan ayına bizleri kavuşturan Yüce Allah’a sonsuz şükürler ediyoruz. Ramazan ayının manevi ikliminden faydalanmak için gerekli hassasiyeti göstermeli, bu ayda geçmiş bir yılın muhasebesini yaparak, hatalarımızdan vaz geçebilmeliyiz.

Ramazan ayının yüce kitabımız Kur’an’ın inmeye başladığı ay olduğunu hatırlatan Ünal; “Kur’an-ı Kerim’i okumalı, anlamalı, hayatımıza tatbik edebilmeliyiz. Güzel ahlaklı insanlar olarak herkese örnek olabilmeliyiz. Bizlere kılavuz olan Kitabımızı her anımıza tatbik edebilmeliyiz. Kur’an okumasını bilmeyenlere öğretmede bu ayın bir fırsat olduğunu hatırlatmalıyız” dedi.

Ramazan ayında; dünya telaşı ile yoğun bir koşturma içerisinde olduğumuz anlardan, biraz olsun sıyrılarak farklı bir ortam oluşturmalıyız diyen Ünal şöyle devam etti;

“Yüce Allah, Ramazan ayını idrak edenler oruç tutsun buyurmaktadır. Oruç; insanları takvaya eriştirir. Allah’a karşı gelmekten sakınmamızı sağlar. Peygamber Efendimiz’in (sas) ifadesiyle bitmeyen bir hazine olarak ifade ettiği kanaatkârlığı güçlü kılar, israfın önüne geçer. Nimetlerin kıymetini daha iyi anlamamızı sağlar. İnsan hayatının bir düzene girmesini sağlar.

Kötülüklere karşı bir kalkandır. Böylelikle düzenli, sağlıklı ve sabırlı bir hayat başlamış olur.”

Ramazan ayının, Kur’an ayı olmasının yanında, camilerin dolup taştığını, yardımlaşma duygularının en üst seviyeye ulaştığını görmekteyiz diyen Ünal;

“Mukabele geleneğinin camilerimizde devam etmesi, halkımızın teravih namazlarında da olsa camileri doldurmaları, kimsesizlerin, yoksulların, yolda kalmışların daha çok hatırlanması ve sahiplenilmesi Ramazan ayının bereketlerindendir. Bu ay, merhametin, affetmenin ve sabrın doruk noktaya ulaştığı zaman dilimidir.

Günümüzde, birçok sıkıntı ile karşı karşıya olan insanların, Ramazan ayını başlangıç yaparak, sabır ve şükür ile manevi hazzı yaşayabilmeli ve etrafına da yaşatabilmelidir” dedi.

Ünal; “Mübarek Ramazan ayının getirdiği huzur, yardımlaşma, beraberlik, sabır ve şükür gibi güzellik ortamının ülkemize, bütün İslam alemine yansımasını, yüce dinimiz İslam’ın kardeşlik anlayışının her yanı sarmasını, kan, gözyaşı, kargaşa ve karmaşanın son bulmasını Yüce Allah’tan (cc) niyaz ediyorum.

Cefakar Diyanet çalışanlarımız, din görevlilerimiz başta olmak üzere milletimizin ve İslam aleminin Ramazan ayını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum" dedi.