Hatay şehit Evlatlarını Dualarla Uğurladı

hatay şehit evlatlarını dualarla uğurladı

Hatay şehit Evlatlarını Dualarla Uğurladı

Şırnak bölgesinde devam eden operasyonlarda, 05 Mayıs 2019 Pazar günü teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Ali ÇEKER ve Piyade Sözleşmeli Er Ercan CAN İlimizde toprağa verildi.

Piyade Sözleşmeli Er Ercan CAN İlimiz Hassa İlçesi Aktepe Mahallesi Merkez Camii'nde kılınan Öğle namazının ardından Bademli Mahallesi Şehitliğinde, Piyade Sözleşmeli Er Ali ÇEKER ise Kırıkhan Şehitliğinde bulunan Hacı Meryem İşcan Camii'nde kılınan İkindi Namazını müteakip Kırıkhan Şehitliğinde düzenlenen tören  ile toprağa verildi.

06 Mayıs 2019 Pazartesi günü Şehit CAN için ilk olarak Hassa İlçesi Aktepe Mahallesi Merkez Camii'nde kılınan öğle namazını müteakip, İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namaz öncesi İl Müftü Yardımcımız Mehmet Emin OKUYUCU vaaz verdi.

Aynı gün şehit ÇEKER için de Kırıkhan Şehitliğinde bulunan Hacı Meryem İşcan Camii'nde ikindi namazını müteakip İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Namaz öncesi İl Müftü Yardımcımız İrfan AÇIK vaaz verdi.

Şehitlerimiz için düzenlenen cenaze törenlerine Sağlık Bakan Yardımcısı Halil ELDEMİR, Hatay Valisi Rahmi DOĞAN’ın yanı sıra Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram TÜRKOĞLU, Hüseyin YAYMAN, Abülkadir ÖZEL, Hüseyin ŞANVERDİ, Sebahat ÖZGÜRSOY ÇELİK, İsmet TOKDEMİR, Mehmet GÜZELMANSUR, Lütfü KAŞIKÇI, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan KILINÇ, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Ercan KİREÇTEPE, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Yusuf Ziyaeddin CAVLAK, HBB Başkanı Doç.Dr. Lütfü SAVAŞ, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet ATAMAN, Hatay MKÜ Rektörü Prof.Dr. Hasan KAYA, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur ERTEKİN, İl Emniyet Müdürü Kamil KARABÖRK, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanlarının yanı sıra şehitlerimizin aileleri, yakınları ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Şehitlerimizin kederli ailelerine ve sevenlerine sabır, aziz milletimize başsağlığı dileriz.