Bilecik'de 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında Yıl Sonu Programı

4-6 yaş kur’an kurslarında yıl sonu programı

Bilecik'de 4-6 Yaş Kur’an Kurslarında Yıl Sonu Programı

Bilecik İl Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur’an kurslarının yıl sonu etkinlikleri kapsamında “Çocuk Şenliği” programı düzenlendi.

Bilecik İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş Kur'an kursularında eğitim gören 4-6 yaş gurubu çocuklar için kapanış programı düzenlendi.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, şunları kaydetti:

“Öncelikle bu öğrencilerimizi, çocuklarımızı eğiten, okutan, bu kurslara gönderen; vatan, millet, din, bayrak sevgisini küçük yaşta öğrenmelerini sağlayan, gayret gösteren anne babalara ve onları yetiştiren öğreticilerimize teşekkürlerimizi sunuyorum.

Öğrenci sayımız her geçen sene artıyor. Bu kurslarımıza gelen minik öğrencilerimiz hem din eğitimini hem de anaokulu eğitimini beraber alıyor. Bu yaş, insan eğitim-öğretim hayatında gerçekten çok önemli bir dönem. Bu yaş grubundaki çocuklarımız her şeyi öğrenmek istiyor, merak ediyor, bizleri soru yağmuruna tutuyor. Bu yaşta öğrenilen bilgiler, kazanılan davranışlar, genellikle kalıcı oluyor. Onun için bu yaştaki eğitim çok önemli. Bu eğitim ve öğretime önem verip, çocuklarımızı buraya gönderen velilerimize teşekkür ediyorum. Bu çocuklarımız inşallah diğer velilerimize örnek olur ve bu hizmeti tüm çocuklarımıza ulaştırırız.”

Programda öğrenciler Kur'an-ı Kerim tilavet edip, hadis-i şerif ve şiirler okudular, ramazan tiyatrosu, mendil kapmaca, yumurta yarışı, sandalye kapmaca, halat yarışları etkinliklerle doyasıya eğlendiler.

Bilecik Pelitözü Göl Park’ta gerçekleşen programa İl Müftü Vekili İbrahim Özen, Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, Kur’an kursu öğreticileri, öğrenci velileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.