Malatya'da Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması

kur'an-ı kerim'i yüzünden güzel okuma bölge yarışması

Malatya'da Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Kur'an kurslarına katılımı artırmak, Kur'an kurslarımızda okuyan öğrencilerimizi Kur'an-ı Kerim'i güzel okumaya teşvik etmek amacıyla Kur'an kurslarında okuyan 18 yaş altı kız-erkek öğrenciler arasında ayrı ayrı, "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması" düzenlenmiştir.

Sınav Komisyonunu Diyanet İşleri Başkanlığı Kütahya Evliya Çelebi Eğitim Merkezi Müdürü Fatih KARAZEYBEK, İl Müftü Yardımcılarımız İhsan Mesut AKBAŞ ve Fikriye ÖZKAN’ın oluşturduğu "Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması" 03.05.2019 Cuma günü ilimiz Necip Fazıl Kısakürek Camiinde düzenlendi.

Daha önce Malatya, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kayseri, Sivas illerinde düzenlenen yarışmalarda il birincisi olan öğrencilerin katıldığı yarışma sonucunda erkeklerde İlimizden Muhammed Taha SAYLAN, kızlarda ise Kahramanmaraş’tan Zehra BOZOKUL birinci oldu.

Yarışmanın sonunda birinci olanlara birer altın, yarışmaya katılan diğer öğrencilere ise çeşitli ödüller takdim edildi.