Kocaeli Müftülüğü 11.kitap Fuarında

kocaeli müftülüğü 11.kitap fuarında

Kocaeli Müftülüğü 11.kitap Fuarında

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı, bu yıl 11. kez düzenlendi. 27 Nisan Cumartesi günü saat 11.00’da Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açan fuar 5 Mayıs’a kadar dokuz gün boyunca 10.30-21.00 saatleri arasında kitap tutkunlarını ağırladı.

Kocaeli Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu bu yıl da sekiz ilçe müftülüğü ile birlikte C Salonu 105 numaralı stantta yerini aldı. Standımızı Kocaeli Büyükşehir Beledisi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İl Müftümüz Yusuf Doğan, Müftü Yardımcıları Burhan Bilgin, Ziya Ersin, Dr. Ravza Cihan ve ilçe müftülerimiz ziyarette bulunup, stant görevlileri ve ziyaretçiler ile sohbet ettiler.

27.04.2019-Cumartesi İl Müftülüğü, 28.04.2019-Pazar İzmit İlçe Müftülüğü, 29.04.2019-Pazartesi Körfez İlçe Müftülüğü, 30.04.2019-Salı Gebze İlçe Müftülüğü, 01.05.2019- Çarşamba Karamürsel İlçe Müftülüğü, 02.05.2019- Perşembe Kartepe İlçe Müftülüğü, 03.05.2019-Cuma Derince İlçe Müftülüğü, 04.05.2019-Cumartesi Gölcük İlçe Müftülüğü, 05.05.2019-Pazar Başiskele İlçe Müftülüğü olarak 66 din görevlisi stantta yerlerini aldı.

ADRB standında Müzehhip-Hattat Emine Uyar’la hüsn-ü hat ve tezhip çalışması, Körfez İlçe Müftülüğü İstasyon Camii İmam-Hatibi İsmail Demir’le ebru ve kaligrafi etkinliği, quilling (kağıt kıvırma) çalışmaları ve Ramazan temalı kartondan fener yapımı katılımcılar ile birlikte yapıldı.

“Camiler Çocuklarla Çiçek Açsın” temalı balonlar, keçeden yapılan taçlar, çocuklar için yüz boyama, “Beni Sahura Kaldır”, “Beni Sabah Namazına Kaldır” spot cümleli kalemlikler, “Güzel söz sadakadır - İyilik güzel ahlaktır - Oruç sabrın yarısıdır - Din samimiyettir -  Tebessüm sadakadır - Aranızda selamı yayın - Oruç kalkandır.” hadis-i şeriflerinin yazıldığı rengârenk çiçekli ahşap kitap ayraçları, farklı renklerde iğnedanlıklar stant ziyaretçilerine hediye edildi. İsteyen ziyaretçilere desenli hint kınası uygulamaları yapıldı.

Stant ziyaretçileri için çay, ev yapımı kuru pasta ve tatlı, hurma ve çikolata ikramı, cami maketinde Ramazan manilerinin yer aldığı ikramlıklar, hilal görünümlü yazılı iftar duaları etkinliği, “Kitap Fuarı Hatırası” yazılı fotoğraf çekinme faaliyetler arasında yer aldı.

Elektronik ortamda cep telefonları ile aynı ortama bağlanarak “Bilgi Yarışması” yapıldı. Katılımcılara Başkanlık yayınları hediye edildi.

Yine standımızda Diyanet İşleri Başkanlığımızın kitapları, Aylık Dergisi, Aile Dergisi, Çocuk Dergisi, Ramazan imsakiyesi, İnfak broşürü,  ADRB tanıtım materyalleri ve büroların tanıtım broşürleri, 4-6 yaş Kur’an Kursları, İlçe Müftülüğü Gençlik Merkezi tanıtımı, hafızlık eğitimi veren kursların tanıtımı, müftülük faaliyetleri ve gençlik faaliyetleri tanıtımının yer aldığı el broşürleri dağıtıldı.

Katılımcıların yoğun ilgisi ve din görevlilerinin özverili çalışmalarıyla güzel bir fuar takvimi yaşandı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.