Amasya Müftülüğünden Engellilere özel Proğram

amasya müftülüğünden engellilere özel proğram

Amasya Müftülüğünden Engellilere özel Proğram

10-16 Mayıs engelliler haftası kapsamında Amasya İl Müftülüğümüz ve Amasya Üniversitesi iş birliği ile “Engelliler ve İslam” adlı konferans düzenlendi.

Düzenlenen programa İl Müftümüz Sayın Abdulkadir Keşvelioğlu, Diyanet işleri Başkanlığı Müşaviri Ömer AYDIN, Amasya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemal Polat katıldı.

Kuran kursu öğrencilerimizden görme engelli Merve Gökçurak’ın Kur’an tilavetiyle başlayan programda açılış konuşması yapan Keşvelioğlu “İçinde bunduğumuz engelliler haftasının hayırlı olmasını, engelli kardeşlerimizin sorunlarına çözüm noktasında bizlerde bir farkındalık oluşturmasını temenni ediyorum. Engelli kardeşlerimizin bize olan ihtiyacından bizim onlara olan ihtiyacımız daha fazla. Zira tevekkül, Sabır, Azim, başarma tutkusunu onlardan öğreniyoruz” dedi. Açılış konuşmaları sonrasında engelli koordinatörlerimizin organizesiyle öğrencilerimiz tarafından icra edilen programın sonunda Diyanet İşleri Başkanlığı Müşaviri Ömer Aydın “Engelliler ve İslam” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Konuşmacıya verilen çiçek takdiminin ardından Amasya Üniversitesi tarafından  engelli vatandaşlarımız ve ailelerine verilen iftar yemeği ile program sona erdi.