Malatya'da Müftülüğümüzde Ihtida Merasimi Düzenlendi

müftülüğümüzde ihtida merasimi düzenlendi

Malatya'da Müftülüğümüzde Ihtida Merasimi Düzenlendi

Malatya İl Müftülüğü görevine yeni başlayan İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, Müftülükteki ilk çalışma gününe ihtida merasimiyle başladı.

Singapur vatandaşı olan Bee Nah LIM, 16.15.2019 Perşembe günü Müftülüğümüzde düzenlenen İhtida Merasimi ile kendi isteğiyle Müslüman oldu.

Bee Nah LIM, Sultan Ahmed Camii’ni ziyaret ettiğinde çok etkilendiğini ifade ederek, ziyaret maksadıyla geldiği Malatya’da Hacı Yusuf TAŞ (Yeni) Camisine gittiğinde aynı duyguları yaşadığını anlattı. Uzun süredir arayış içinde olduğunu söyleyen LIM, kendisini bu denli etkileyen İslam dinini kendi isteğiyle seçtiğini ve bu kararından dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

İl Müftümüz Veysel IŞILDAR tarafından, LIM’'a İnanç, İbadet, İslam Ahlakı ve İslamiyet’le ilgili genel bilgiler verildi.

İl Müftümüz Veysel IŞILDAR’ın Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından, LIM, şahitler Hacı Yusuf TAŞ (Yeni) Camii İmam Hatibi Mehmet ŞENTÜRK ve eşi Solmaz ŞENTÜRK’ün huzurunda Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu ve Hatice Kübra adını aldı.

İl Müftümüz IŞILDAR, “Biz yeni doğan çocukların bir kulağına ezan, diğer kulağına kamet okuduktan sonra ismini söyleriz. İslam ile yeni tanışmak, bu din ile müşerref olmak yeni bir başlangıç olması dolayısıyla doğuma benzer. Zira nasıl ki yeni doğan bebekler günahsız ise, İslam’a intisap eden kimse de öyle günahsızdır, o hayata yeni başlıyor gibidir” dedi ve ezan ve ardından okuduğu kamet ile LIM’e, Hatice Kübra ismi ile hitap ederek. “Artık kendisinin yeni hayatına İslam ile merhaba diyen, Hatice Kübra olduğunu” ifade etti.

İhtida Merasimi sonrasında İl Müftümüz IŞILDAR tarafından, Bee Nah LIM’a İhtida Belgesi verildi ve İngilizce Kur’an-ı Kerim Meali hediye edildi.