Ordu'da Ramazan Buluşmalarında “ramazan Ve Infak” Konusu Işlendi

ramazan buluşmalarında “ramazan ve infak” konusu işlendi

Ordu'da Ramazan Buluşmalarında “ramazan Ve Infak” Konusu Işlendi

Diyanet İşleri Başkanlığınca her sene Ramazan ayı etkinlikleri nedeniyle taşrada yürütülen “Ramazan Buluşmaları” için Ordu’ya gelen Başkanlık müşaviri Kemal Uludağ bir dizi program gerçekleştirdi.

Ordu da Ramazan buluşmaları kapsamında ilk olarak Ordu Valisi Seddar Yavuz’a İl Müftüsü Mürsel Öztürk ile birlikte nezaket ziyaretinde bulunan Uludağ, İl Müftülüğünce tertip edilen iftar programına da katılarak personelle hasbihal etti.

Programı kapsamında Cuma namazı öncesi Altınordu Atik İbrahim Paşa (Orta) Caminde merkezi sistemden bütün camilerde verilen vaazı ile Ordululara seslendi.

Katıldığı programlarda Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü hizmetler hakkında bilgilendirmede bulunan Uludağ, Türkiye Diyanet Vakfının dünyanın dört bir yanında yürüttüğü yardım faaliyetlerinin milletimizin mazlumlara uzanan yardım eli olduğunu belirtti.

Diyanet İşleri Başkanlığının 2019 yılı Ramazan ayı ana teması olarak belirlediği “Ramazan ve İnfak” konusunda bilgiler veren Uludağ,  İslam’da zekât müessesinin önemine değindi.

Düzenlenen bir başka programda Perşembe İmam-hatip okulu öğrencilerine bir konferans da veren Uludağ, öğrencilere Diyanet İşleri Başkanlığının hizmet alanları ile ilgili bilgiler vererek, Türkiye Diyanet Vakfının yürüttüğü yardım faaliyetlerinin önemine dikkat çekti. Uludağ, öğrencilere yaptığı konuşmada kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşmanın önemini anlattı.

Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesini ziyaret eden Uludağ, öğretim üyeleri ile buluşarak Diyanet-İlahiyat ekseninde halkımızın hizmet beklentilerinin önemi üzerinde durdu.