Rize'de Ilahiyat Fakültesi’nde Hafızlık Tanıtım Programı

ilahiyat fakültesi’nde hafızlık tanıtım programı

Rize'de Ilahiyat Fakültesi’nde Hafızlık Tanıtım Programı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde bayan öğrencilere yönelik hafızlık tanıtım programı yapıldı.

Lisans eğitimi alırken bir taraftan da kıraat ve hafızlık eğitimine devam eden öğrencilerin katılımıyla okul bünyesinde gerçekleştirilen ‘Hafızlık Tanıtım Programı’ na İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz, İl Müftü Yardımcısı Tuğba Kişmir, öğrenciler ve veliler katıldı.

Geçtiğimiz yıl ilk mezunlarını veren hafızların da iştirak ettiği programda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Sabri Yavuz, ilahiyat mezunu birisinin hafız olmasının önemine değinerek geçtiğimiz yıl mezun olan ilk hafızlara plaket takdiminde bulundu.

İl Müftü Yardımcısı Tuğba Kişmir, Müftülük ve İlahiyat Fakültesi işbirliğinde geçen yıl başlatılan ‘Hafızlık’ projesinin devam ettiğini ve projenin meyvelerini vermeye başladığını ifade ederek kursta hafızlığa çalışan öğrencilerin yanı sıra Kur’an-ı Kerim’i geliştirmek isteyen öğrencilerin de devam ettiğini dile getirdi. Kişmir, Uzman Kur’an Kursu Öğreticisi Vildan Kalkavan tarafından yürütülen projede hafızlık sınıfında 13 öğrencinin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Programda Kurs Öğreticisi Vildan Kalkavan tarafından Kur’an-ı Kerim okundu ve hafızlık sınıfı öğrencilerinin oluşturduğu ilahi korosu tarafından ilahi dinletisi gerçekleştirildi.

Kur’an Kursu Öğreticilerinden Emine Kara’nın duasıyla program tamamlandı.