Erzincan’ın Tercan Ilçesinde Devlet Ricâli Ve Halk, Iyilik Sofrasında Buluştu

erzincan’ın tercan ilçesinde devlet ricâli ve halk, iyilik sofrasında buluştu

Erzincan’ın Tercan Ilçesinde Devlet Ricâli Ve Halk, Iyilik Sofrasında Buluştu

Erzincan’ın Tercan İlçesinde Devlet Ricâli ve Halk, İyilik Sofrasında Buluştu

21.05.2019

Erzincan’ın Tercan İlçesinde İlçe Müftülüğü ve TDV İlçe Şube Başkanlığı organizasyonu ile kurulan “İyilik Sofrası”nda devlet – halk birlikteliğinin en güzel örneği sergilendi.

Tercan İlçesi Öğretmenevi bahçesinde hazırlanan Programa Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin, İlçe Kaymakamı Kürşad Karaca, İlçe Belediye Başkanı Lokman Gültekin, Cumhuriyet Savcıları Meryem Seda Bütün, Egemen Keleş, Hakim Oğuzhan Altunsoy, İlçe Jand. Bl. Kom. Yzb. Ercan Bozkurt, Emniyet Amiri Gazi Gökbudak, Garnizon Komutanı İbrahim Boya, Belde Belediye Başkanları, daire amirleri, ilçedeki okul müdürleri, şehit aileleri, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri, aileleri ile birlikte kanaat önderleri, STK temsilcileri, emekli din görevlileri, 2019 yılında hacca gidecek olan hacı adayları, merkez camiilerinde mukabele müdavimi 150 kişilik cami cemaati, müftülükçe değişik tarihlerde düzenlenen 40 hadis ezberleme ve Çanakkale Şehitleri şiirini Ezberleme yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, Müftülük Personeli olmak üzere toplam 300 kişilik bir davetli gurubu katıldı.

Ramazan ayının rahmet ve bereket ikliminde, Türkiye Diyanet Vakfı’mızın, “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin” sloganıyla başlattığı iyilik hareketleri ve ülkemizin her bir köşesinde geleneksel hale gelen iftar sofralarının, bir devamı olarak devlet-millet birlikteliği ile gerçekleştirilmesi, ihtiyaç sahiplerinin, kimsesizlerin yüzünü güldürmeye ve mübârek ayın gönüllere şifâlar sunmasına vesîle olmaya devam ediyor.

İlçede organize edilen ve Kur’an-ı Kerim tilâvetiyle başlayan programda sırasıyla “Ramazan ve İnfâk” temalı protokol konuşmaları ve İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin’in yaptığı duâ ile iftar yemeğine geçildi.

Düzenlenen iyilik sofrası programı dolayısıyla, devlet-millet buluşması adına birlik ve beraberlik duygularının güçlenmesine katkı sunulmuş, toplumun her kesiminden davet edilen katılımcılar, yapılan programdan duydukları memnuniyeti dile getirmişlerdir.