Dib başkanı Erbaş'tan Kampanyaya destek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı kampanyası


Dib başkanı Erbaş'tan Kampanyaya destek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın (TDV) Türkiye’nin yanı sıra dünyanın pek çok yerinde inşası devam eden camilerin tamamlanması ve yeni projelerin hayata geçirilmesi için düzenlediği “Bir Tuğlada Benim Olsun” yardım kampanyasının tanıtım toplantısına katıldı.

TDV Kocatepe Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak, inşaatı devam eden yurt içi ve yurt dışı cami inşaatları için milletimizin yardımlarına başvuruyoruz. Elbette aziz milletimizin bugüne kadar olduğu gibi kıyamete değin camilere destek olacağına can-ı gönülden inanıyoruz. ‘Bu bağlamda Bir Tuğla da Benim Olsun’ kampanyasını başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Başkan Erbaş, camilerin fonksiyonları ve temsil ettiği değerler açısından İslam toplumunun ve düşüncesinin merkezi olduğunu söyledi.

“Camiler, hayatın bütün alanlarına yönelik değerlerin, ruh köklerinin birleştiği mekânlardır”

İslam’da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde cami olduğunun altını çizen Başkan Erbaş, “Cami bireyin inanç dünyasından toplumsal ilişkilere, kulluk ve sorumluluk bilincinin oluşmasından hukukun inşasına, eğitimden sanata, aileden çevreyle ilişkilere, hayatın bütün alanlarına yönelik değerlerin ruh köklerinin birleştiği mekândır” dedi.

Peygamber Efendimizin hicret yolundayken bizzat kendisinin çalışarak Kuba’da bir mescit inşa ettiğine işaret eden Başkan Erbaş, “Medine’ye hicretle birlikte risalet mesajının mektebi, İslam medeniyetinin tefekkür ve tedebbür merkezi Mescid-i Nebevinin temelini atmıştır. İslam’ın en güzide topluluğu olan sahabe nesli bu mescitte yetişmiştir”  diye konuştu.

“TDV, yeryüzünde ezan sesine hasret kimse kalmasın şuuruyla camiler inşa etmektedir”

Camileri inşa edilmesinin, camilere sahip çıkılmasının, camilerin onarılmasının Kur’an-ı Kerim ve hadis-i şeriflerde Müslümanların bir görevi olduğunun buyurulduğunu hatırlatan Başkan Erbaş “Aynı zamanda bu ve benzeri ayet-i kerime ve hadis-i şerifler, bizlere, camilerin temsil ettiği, tevhit, kulluk, özgürlük, kardeşlik, eşitlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma gibi değerleri koruma, yaşama, onarma ve yaşatma sorumluluğunu da yüklemektedir” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfının kurulduğu 1975 yılından itibaren iyiliği her yere taşımak gayesi ile çalıştığını belirterek, “Türkiye Diyanet Vakfımız, kadirşinas milletimizin desteğiyle Balkanlardan Afrika’ya, Kafkaslardan Güney Amerika’ya İngiltere’den Haiti’ye, Filistin’den Belarus’a kadar yeryüzünün her yerinde, ezan sesine hasret kimse kalmasın şuuru ve gayesiyle camiler inşa etmektedir” ifadelerini kullandı.

Kampanyaya katılarak camilerimizin inşasına katkı sunan herkese teşekkür eden Başkan Erbaş, kampanyaya katılmak isteyenlerin "CAMİ" yazarak 1379'a mesaj göndermeleri halinde 10 lira yardımda bulunabileceklerini kaydetti.

Konuşmasının ardından Başkan Erbaş ve tanıtım toplantısına katılanlar, “CAMİ” yazıp 1379'a mesaj göndererek kampanyanın ilk destekçileri oldu.

Ayrıca vatandaşlar kampanyaya https://bagis.tdv.org/ adresinden de bağışta bulunarak destek verebilecekler.