Nevşehir'de Cennet Kuşları, Kur’an-ı Kerim’i Hatmetti

cennet kuşları, kur’an-ı kerim’i hatmetti

Nevşehir'de Cennet Kuşları, Kur’an-ı Kerim’i Hatmetti

Nevşehir İl Müftülüğüne bağlı, Gaznevi Kur’an Kursu 4-6 yaş grubu “Cennet kuşları” sınıfında eğitim gören öğrencilerden ikisi, Kur'an-ı Kerim’i baştan sona okuyarak hatmetti. Koşarak, eğlenerek, oynayarak da Kur’an-ı Kerim’in hatmedebileceğini gösteren cennet kuşları, kurs öğreticileri Meryem Pamuk Çakmaktepe ile birlikte İl Müftüsü Yakup Öztürk’ü makamında ziyaret ettiler. Henüz altı yaşında İken Kur'an’ı hatmeden bu iki yavrumuza, İl Müftümüz Yakup Öztürk tarafından hatim belgesi ve kupa takdim edildi. İl Müftüsü Öztürk; “İki yavrumuz hatmini yapmış, inşallah ileriki yıllarda bu sayının artması için duamızı şimdiden edelim. Emeği geçen Kur’an kursu öğreticimiz Meryem Pamuk Çakmaktepe başta olmak üzere tüm velilerimize çok teşekkür ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Evlatlarımızı, sağlam dinî bilgiler, edep, ahlak ve güzel terbiye ile yetiştirmek her  anne babanın en temel vazifesidir. Yavrularımız bizim geleceğimiz, toplumun çimentolarıdır. Ne kadar sağlam bir nesil yetiştirirsek, geleceğimiz de o derece sağlam ve dayanıklı olacaktır. Ne yaparsak küçük yaşta yapıyor ve ağaç yaşken eğilir diyoruz. Öğrendikleri dualar, öğrendikleri sureler inşallah ömür boyu hafızalarında kalacak. Allah’ın izniyle buralardan hareketle namaz kılan, oruç tutan nesillerimiz ortaya çıkacak. Daha da sayıları artacak ve bu manada da ahlaklı nesillerimiz yetişecek inşallah.” dedi.