Erzincan'da Müftülüğümüzden Bir Ekip, Kardeş şehir Sivas Camiilerinde Irşad Faaliyetinde Bulundu

müftülüğümüzden bir ekip, kardeş şehir sivas camiilerinde irşad faaliyetinde bulundu

Müftülüğümüzden Bir Ekip, Kardeş Şehir Sivas Camiilerinde İrşad Faaliyetinde Bulundu

Diyanet İşleri Başkanlığımız, Ramazan ayı münasebetiyle geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı teması olan “Ramazan ve İnfak” konusuyla irşad görevlerinde bulunmak üzere ülkemiz genelinde birbirine yakın iller arasında kardeş şehir uygulamasıyla irşad çalışmaları yürütmektedir.

Bu kapsamda İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin, beraberinde bir ekiple 25 Mayıs 2019 Cumartesi günü Sivas iline bir ziyaret gerçekleştirerek burada çeşitli Ramazan faaliyetlerine katılmışlardır.

Çıkılan seyahat esnasında Erzincan ili Refahiye ilçesine de uğrayarak bir öğle namazı öncesi cemaate sohbet eden müftümüz Çetin, Sivas ilinde beraberindeki ekiple birlikte Sivas İl Müftülülük personelinin karşılamasıyla ilk olarak şehrin önemli camiilerini, türbelerini ve tarihi yerlerini ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu. Daha sonra hazırlanan iftar programına katıldı. Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuş Bey ve Erzincan İl Müftüsü Mehmet Emin Çetin Bey, hazırlanan programda emeği geçenlere teşekkür ederek duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve Erzincan ekibine hoşgeldiniz karşılamasında bulundular.

İftar yemeğinin ardından irşad ekibi görevliler şehrin bazı camiilerine dağılarak bu camilerde sohbetlerde bulundular, teravih namazlarını kıldırdılar. Müftümüz Çetin, Sivas’ın tarihi Paşa Camiinde  merkezi sistem vaazından tüm Sivas’lılara hitap ederek sohbette bulundular.

Sivas İl Müftülüğünce Kadı Burhaneddin Kur’an Kursu ve Eğitim Merkezi yerleşkesinde karşılanan ve misafir edilen irşad ekibi burada sahur vaktini de eda ettikten sonra istirahate çekildiler.

26 Mayıs 2019 tarihi Pazar günü ise, Sivas Kongre Merkezi ile birlikte diğer bazı yerler ziyaret edildi. Öğle namazı yine tarihi bir cami olan Meydan Camiinde Müftümüz Çetin, cemaate sohbette bulundu. Karşılama anından uğurlama saatine kadar ekibimize her türlü nezaket ve kolaylığı gösteren Sivas İl Müftüsü Yusuf Akkuşa Bey’e, Müftü Yardımcısı Harun Özkan Bey’e ve kusursuz hizmetleriyle Programın yürütülmesini sağlayan İl Müftülüğü personeline teşekkür ederek Erzincan’a dönüş için hareket edildi.