Sivas'ta Din Görevlileri Il Finali Için Yarıştılar

din görevlileri il finali için yarıştılar

Sivas'ta Din Görevlileri Il Finali Için Yarıştılar

Finali camiler ve Din Görevlileri Haftasında yapılacak olan ve din görevlileri arasında gerçekleştirilen “Ezanı Güzel Okuma” ve “Etkili Hutbe Sunumu Yarışmaları” nın il finali düzenlendi.

İl Müftülüğü toplantı salonunda yapılan Ezanı Güzel Okuma Yarışmasına 2 din görevlisi, Kale Camisinde gerçekleştirilen Etkili Hutbe Sunumu Yarışmasına ise  Merkez ve ilçelerden toplam 5 yarışmacı birincilik için ter döktü.

Komisyon Başkanlığını İl Müftüsü Yusuf Akkuş’un yaptığı yarışmaların komisyonunda; Müftü Yardımcısı Harun Özkan, Vaiz Ahmet Turan Özdemir, İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Hamit Demir ve  Meslek Dersleri Öğretmeni Şaban Şahinbay, hutbe sunumunda İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmeni Hüseyin İnce, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mustafa Said Akdoğan ve din görevlisi Burhan Güneş ise Ezanı Güzel Okuma Yarışmasında  yer aldı.

Eda ve seda, tecvid, maharici maruf, makamlar ve güzel ses kategorilerinde ayrı ayrı puanlamaya tabi tutulan yarışmacılar değerlendirme sonuçlarına göre merkezden katılan Yavuz Sultan Selim Cami Müezzin-Kayyımı Mustafa Atilla Ateş birinci, Doğanşar ilçesinden katılan İmam Hatip Emre Işıldak ise  ikinci oldu.

Etkili Hutbe Sunumu Yarışmasında ise Divriği’den İmam Hatip Halis Kuru birinci olurken, Merkez Toki Kardeşler Cami İmam Hatibi Hasan Sami Arvasi ikinci, Ulaş  ilçesinden İmam Hatip Ali Cankurt üçüncü oldu.

Yarışma sonrasında dereceye giren din görevlilerine çeşitli hediyeler takdim edildi.