Bilecik'de Bilecik Il Müftü Vekili Ibrahim özen'in Ramazan Bayramı Mesajı

bilecik il müftü vekili ibrahim özen'in ramazan bayramı mesajı

Bilecik'de Bilecik Il Müftü Vekili Ibrahim özen'in Ramazan Bayramı Mesajı

Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu günahlardan kurtuluş olan bir Ramazan Ayını daha geride bırakarak en büyük mutluluk ve sevinç günlerimizden biri olan Ramazan Bayramına kavuşmak üzereyiz.

Bizi bu mübarek güne ulaştıran Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve sena olsun. Bayram, hepimize ve bütün Müslümanlara kutlu ve mutlu olsun. Yüce Rabbimiz bu mübarek günümüzü güven, esenlik, barış ve huzura vesile kılsın.

Huzur ve saadet kaynağı olan bayramlarımız, bizi birbirimize yaklaştıran, ortak istikamete yönlendiren ve manevi etkisiyle hepimizi kuşatan kutlu birer vesiledir. Aynı zamanda bayramlar, akıp giden zaman içinde, gitgide uzaklaşan nesilleri yeniden bir araya getirip bağlayan manevi düğümler gibidir.

Rabbimizin sonsuz af ve mağfiretine sığınmak, hata ve günahlarımızdan arınmak, gönüllerimizi ferahlatmak, kendimizle baş başa kalarak hayatın yoğunluğu içinde ihmal ettiğimiz dünyamızı gözden geçirmek ve nefis muhasebesi yapmak için bizlere bahşedilen bu müstesna zaman dilimlerini, öze dönüş, manevi diriliş ve ahlaki yükseliş fırsatları olarak görmemiz gerekmektedir. Dünyevileşmenin hayatı kuşattığı, nefsani arzuların öncelendiği, insani değerlerin ve ahlaki erdemlerin zayıfladığı bir çağda insan, evrene tefekkürle bakmayı, söz ve davranışlarını hikmet ve ahlak terazisinde tartmayı ihmal edebilmekte, gönül ve inanç dünyasına yabancılaşarak, kontrol edemediği tutkularının etkisiyle farklı mecralara sürüklenebilmektedir.

Bayram, sevinçlerin paylaşıldığı, yuvaların mutluluktan cennete dönüştüğü, kardeşliğin duygu yönünden zirveye ulaştığı müstesna günlerdir. Bu nedenle bayramda önce kendi gönüllerimiz bir sevinç yumağı haline gelmeli, sonra özellikle varlık sebebimiz olan anne babalarımızın gönüllerini mesrur etmeliyiz. Hayatın yükünü birlikte omuzladığımız eşlerimizi sevindirmeliyiz. Evlerin canlı bayramları olan çocuklarımıza bayram sevincini tattırmalıyız. Akrabalarımızı, komşularımızı, dostlarımızı, arkadaşlarımızı yeniden hatırlamalıyız. Küskünlükleri, dargınlıkları ortadan kaldırmalıyız. Hastalara, öksüzlere, yetimlere, kimsesizlere, şehit yakınlarına, gazilerimize, ülkemize sığınan kardeşlerimize bayram sevincini yaşatmalıyız. Bayram sevincini evlerden evlere, şehirlerden şehirlere, ülkelerden ülkelere taşımalıyız.

Bu vesile ile sevinç, mutluluk ve huzur günü olan bu bayram gününün hem kendimize, hem memleketimize ve hem de bütün İslam âlemine hayırlar getirmesini Rabbimizden niyaz eder, Ramazan Bayramınızı tebrik ederim. Yüce Rabbim sevdiklerimizle beraber mutlu ve huzurlu nice bayramlar geçirmemizi nasip etsin. Gününüz aydınlık olsun. Bayramınız mübarek olsun.