Hatay'da Vatandaşlarımız Kadir Gecesi Münasebetiyle Camileri Doldurdu

vatandaşlarımız kadir gecesi münasebetiyle camileri doldurdu

Hatay'da Vatandaşlarımız Kadir Gecesi Münasebetiyle Camileri Doldurdu

Kadir Gecesi münasebetiyle bütün şehirlerimizde olduğu gibi ilimizde de halkımız camilere akın etti. Kadir Gecesi’ni en iyi şekilde değerlendirmek, feyz ve bereketinden istifade etmek isteyen vatandaşlarımız iftarın hemen ardından camileri doldurmaya başladı.

Kadir Gecesi münasebetiyle ilimiz genelindeki bütün camilerde program düzenlendi. Habib-i Neccar Camii’ndeki programda, teravih namazı öncesi İl Müftümüz Sayın Hamdi KAVİLLİOĞLU vaaz etti.

İl Müftümüz vaazında; Kadir Suresi’ni okudu. Dinimizde Kadir Gecesi’nin ayrı bir yeri olduğunu, kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu gecede nazil olmaya başladığını, bu gecenin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu, bu geceyi hakkıyla idrak edebilenlerin geçmiş günahlarının affedileceğini, 27. gecesinin Kadir Gecesi olarak idrak edildiğini söyledi.

“Kaza ve nafile namazlar kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak, tevbe istiğfar ve dua ederek bu geceyi en iyi şekilde değerlendirelim. Ailemiz, şehrimiz, ülkemiz, devletimiz, milletimiz ve Âlem-i İslam için dualar edelim.” dedi.

Vaaz sonrasında teravih namazı eda edildi. Namazdan sonra din görevlilerimiz tarafından Kur’an ziyafeti verildi. İlahi ve kasideler okundu.

İl Müftümüzün yapmış olduğu hatim duasının ardından Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Camide bulunan cemaat tarafından salavatlarla ve dualarla ziyaret gerçekleştirildi