Batman'da Il Müftümüz Turgut Erhan'ın Ramazan Bayramı Mesajı

il müftümüz turgut erhan'ın ramazan bayramı mesajı

Batman'da Il Müftümüz Turgut Erhan'ın Ramazan Bayramı Mesajı

Merhaba ey şehri Ramazan Merhaba,
Merhaba ey şehri Sıyam Merhaba, İlahiler ile karşıladığımız, Peygamber(as)'ın tabiri ile başı Rahmet, ortası Mağfiret ve sonu da Cehennemden kurtuluş olan bereket iklimi Mübarek Ramazan-ı Şerif'i,
Elveda Ey Şehr-i Ramazan Elveda
Elveda Ey Şehr-i Rahmet Elveda
Elveda Ey Şehr-i Kuran Elveda, diyerek seneye kavuşabilme ümidi ile hüzünlü bir şekilde uğurluyoruz.
Ve Ramazan Bayramı'nın hilalinin dünyamızın üzerini doğuyor oluşunun heyecanı evlerimize, sokaklarımıza, mübarek mabetlerimize ve Aziz Vatan'ın dört bir köşesine bir kez daha sirayet ederken, geçmişten günümüze yüce gönüllüğünü her fırsatta ortaya koyan büyük milletimizin sayesinde, sınırlarımızı aşıp dünyanın en ücra köşelerinde ki Müslüman kardeşlerimizin yüzüne tebessüm getirdiğine hep beraber şahitlik etmiş olmanın sevincini yaşıyoruz.
Bayramlarımız sevgi, saygı, Birlik, Beraberlik, Vefa ve Sılayı Rahîm’in en çok ihtiyaç duyulduğu, hissedildiği yaşandığı ve bu sayede kardeşliğimizin perçinlenip birbirine kenetlendiği en güzel zaman dilimleridir.
Büyüklerimiz en çok bayramlarda hatırlanmak ister. Bu güzel günler vesilesi ile Sılayı Rahîmi yayarken geleceğimizin tapu senetleri olan evlatlarımıza da örnek teşkil ettiğimizin bilinci içerisinde, gelmeyene gitmeyi, aramayanı aramayı ve dargınlıkları bitirmeyi bilmeliyiz.
Mübarek Üç aylar ve Ramazan-ı Şerif bizler için nasıl yeni bir başlangıç, güzel niyetlerin tohumlarını toprağın bağrına bırakıldığı bir fırsat ayı ise sonrasında devam ede gelen Bayramlarımız da ekilen bu tohumların hasadını en güzel bir şekilde toplamanın imkanı bizlere sunduğunun bilinci ile hareket etmeliyiz.
Bayramlar biz Müslümanlar için Dünya'da bir mükâfat, sevinç ve mutluluk günüdür.
Bayramların ilk olarak Aile de başlayıp sonra akrabaların, komşuların, yaşlıların, yetimlerin, gariplerin, mahzunların, çocukların gönlünü almak olduğunu ihmal etmeden ihya edilmesi gerektiğini bir kez daha hatırlayalım.
Ramazan Bayramımız, tüm İslam coğrafyamıza huzur, esenlik, birlik ve beraberlik getirmesi, Din ve devletimizin daim olması dua ve niyazları ile mübarek olsun...

Turgut ERHAN

Batman İl Müftüsü