Sinop'ta Minik Kur’an Bülbüllerinden, Yıl Sonu Prorgramı

minik kur’an bülbüllerinden, yıl sonu prorgramı

Sinop'ta Minik Kur’an Bülbüllerinden, Yıl Sonu Prorgramı

Sinop İl Müftülüğü bünyesinde hizmet veren Seyit Bilal, Aşiyan, Toki, Keleşoğlu, 15 Temmuz 4-6 yaş Kur'an Kursları bülbüllerinin yıl sonu programı  yoğun bir katılımla gerçekleşti.

2018-2019 Eğitim öğretim yılında  Sinop İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren Seyit Bilal, Aşiyan, Toki, Keleşoğlu, 15 Temmuz 4-6 yaş Kur'an Kursları yıl sonu programı Sinop Kültür Merkezinde. Minikler yıl sonu gösterisinde yıl boyunca öğrendiklerini sergilerken adeta parmak ısırttılar.

Program Seyitbilal 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’anı Kerim Tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik “Onlar bize Allah’ımızın  birer emanetidir.” diyerek sözlerine şöyle devam etti. “Cenab-ı Hak Bir Ayet-i Kerimesinde şöyle buyurmaktadır. “ Ey İman Edenler! kendinizi ve ailenizi, yakıtı İnsanlar ve taşlar olan ateşten koruyun. O ateşin başında gayet katı, çetin, Allah’ın  kendilerine verdiği emirlere karşı gelmeyen ve kendilerine emredilen şeyi yapan Melekler vardır.” buyurmaktadır. İşte Cenab-ı Hakkın Ayeti kerimesinde buyurduğu şekilde bizler evlâdı iyalimizi ateşten korumak için onlara Hz.Allah’ın emir ve yasaklarını öğretmek ve öğrendikleri ile amel etmelerini temin etmekle mümkündür. Rasülüllah (sav) Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde “Sizlerin en hayırlısı Kur’an-ı Kerim’i okuyan ve okutandır.” buyurmaktadır. İşte bu minval de bizlerde çocuklarımızı iyi bir Müslüman olarak yetiştirmek bizim en önemli gayelerimiz arasında yer almaktadır. 2015 yılında Seyitbilal 4-6 yaş Kur’an Kursu ile hizmete başlayan 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın adedini 5 çıkartarak daha çok çocuğumuza hizmet vermeye devam ediyoruz. Hedefimiz 4-6 yaş Kur2an Kurslarımızın sayılarını daha da çoğaltarak daha çok çocuğumuzun kur’an-ı kerim ile tanışmasını sağlamaktır. Çocuklarımızın eğitimi ile ilgilenen fedakarane çalışan Kur’an Kursu öğreticilerimize ve çocuklarını gönderen velilerimize ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Programda çeşitli rondlar,Şiirler , Kuran-ı Kerim’den ayetler ve Hadis-i Şerifler okuyan öğrenciler, gösterileriyle izleyicilere coşku dolu anlar yaşattılar. Miniklerin aileleri, çocuklarını gururla izlerken emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Minik öğrencilerimizin el becerilerinin sergilendiği sergi programa katılanlar tarafından büyük bir ilgiyle gezildi.