Malatya'da 2019 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri

2019 yılı yaz kur’an kursu eğitim semineri

Malatya'da 2019 Yılı Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri

Battalgazi İlçe Müftülüğü tarafından, eğitim öğretim dönemi içerisinde örgün eğitimine devam eden genç ve çocuklara yönelik açılan 2019 yılı Yaz Dönemi Kur’an Kurslarında görev alacak personelin pedagojik açıdan desteklenmesi, eğitim öğretimde amaç, ilke ve uygulama birlikteliğinin sağlanması amacıyla, Yaz Kur’an Kurslarını mahallinde yürütecek personele 11.06.2019 Salı günü Kongre ve Kültür Merkezinde "Hizmet İçi Eğitim Semineri” düzenlendi.

Seminere katılan İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, yaptığı konuşmada; “Yaz Kur’an Kursları, dini hayatımızın geleceği için çok büyük bir önem taşımaktadır. Kısa sürede çocuklarımızı değerler eğitimi ile donatmamız, Camiye olan ilgiyi arttırmak için çocuklarımıza sevgiyle yaklaşmamız gerekiyor. Bunun için de Duygusal Dindarlık anlayışını merkeze alarak eğitim ve öğretim vermemiz önem arz etmektedir. Unutulmamalıdır ki; Çocuklarımız, onlara olan sevgi ve değer dolu iletişim metodumuzla dini kimlik ve şahsiyetlerini kazanacaklardır. Bu açıdan her bir öğretici ve eğitmenimiz çok büyük sorumluluk altındadır.

Ülkemize özgü olarak; Dini güvenliğimizin tehlikeye girmesi, Milli güvenliğimizi de tehlikeye sokmaktadır. Bunun tersi de mümkün olmaktadır. Bunun çok acı tecrübelerini millet olarak yaşadık.

Çocuklarımız, Allah’ın bize bir emanetidir. Bütün emanetlerden mes’ul olduğumuz gibi çocuklarımızdan daha da fazla sorumluyuz. Çünkü mazimizin atiye (geleceğe) taşıyıcısı çocuklarımızdır. Millet ve Devlet olarak istikbalimiz onlarla şekillenecek ve devam edecektir. Çocuklarımıza karşı görevlerimizi hassasiyetle ifa etmek hepimizin üzerine manevi bir borç ve sorumluluktur. Bu sorumluluğu en güzel şekilde yerine getirmede Allah hepimizin de muini olsun” dedi.

Seminerde kapsamında:

Yaz Kur’an Kurslarına Yönelik Din Eğitiminde Temel İlkeler, Dini Bilgiler Öğretim Yöntem ve Teknikleri (Uygulamalı Öğretim), Kur’an-ı Kerim Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Din Hizmetlerinde İletişim ve Rehberlik: Çocuk ve Gençlerle Etkili İletişim, Din Eğitiminde Pedagojik İlkeler, Yaz Kur’an Kurslarında Sosyal Etkinlik ve Rehberlik Faaliyetleri Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi ve Sınıf Yönetimi başlıkları altında sunumlar yapıldı.

Seminerler, erkek ve kadın öğreticilere yönelik olmak üzere öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki farklı program halinde gerçekleştirildi.