Eskişehir Yaz Kur’an Kurslarına Hazır

eskişehir yaz kur’an kurslarına hazır

Eskişehir Yaz Kur’an Kurslarına Hazır

ESKİŞEHİR YAZ KUR’AN KURSLARINA HAZIR

17 Haziran 2019 tarihinde başlayacak olan Yaz Kur’an Kurslarında personelin pedagojik açıdan desteklenmesi, eğitim öğretimde amaç, ilke ve uygulama birlikteliğinin sağlanması amacıyla eğitim seminerleri düzenlendi. Tepebaşı İlçe Müftülüğü Konferans Salonu ve Odunpazarı İlçe Müftülüğü Çankaya Merkez Bölge Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu Konferans Salonunda düzenlenen eğitim seminerlerine katılan İl Müftüsü Bekir GEREK, din görevlisinin önemini vurgulayarak şöyle konuştu. İşin özü sizlersiniz. Öyle ki sizler halkla iç içesiniz. Doğumunda, düğününde, cenazesinde, hastalığında, sağlığında, her zaman onların yanındasınız. Dolayısıyla bir mahalle hocası, bir cami hocası her zaman en değerli olmuş, hürmet ve saygı görmüştür. Bunun kıymetini bilmek ve iyi değerlendirmek gerekir ki aksi takdirde bu bizler için bir sorumluluktur, vebaldir. Dedi.

Din görevlilerinin Peygamber varisleri olduğunu, gaye ve hedeflerinin ise sadece Allah rızasını kazanmak ve Hz. Peygamber’in manevi mirasına sahip çıkmak olduğunu belirten İl Müftüsü Bekir GEREK, Kur’an ve Sünnet bize emanet, din bize emanet, ahlaki değerler bize emanet, gençler bize emanet, aileler, mahalleler bize emanet, Eskişehir bize emanet,  bu vatan bize emanet. Emanete, geleceğimize, ülkemize sahip çıkmak zorundayız. İfadelerini kullandı.

“Allah şu Kur’an’la bazı kavimleri yükseltir; bazılarını da alçaltır.” Hadisi şerifini hatırlatan Müftü GEREK, Bizler bu gemide beraberiz. Bu gemi batarsa beraber batarız. Bizi batırmanın yolu ise değerlerimizden uzaklaştırmaktan geçiyor. Dolayısıyla bizim bu değerlere, emanete sahip çıkmamız gerekiyor. Bundan dolayı da yaz kursları büyük bir  önem arz ediyor. Bu itibarla yaz Kur’an Kurslarının iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan İl Müftüsü Bekir GEREK, Kur’an öğretiminde metodun değiştirilmesi gerektiğini belirterek yaz Kur’an Kurslarında din öğretiminin daha cazip hale getirilmesini, çocukların camide güzel vakit geçirebilmesi için görevliler tarafından çeşitli etkinlikler yapılmasını istedi. Gençlik Spor İl Müdürlüğün imkanlarından istifade edilebileceğinin de altını çizen Müftü GEREK, çocuklarımızın yaz sezonunu Kur'an kurslarında değerlendirmesini çok arzu ediyoruz ve önemsiyoruz. Sizler öğrencilerimize sahip çıkma adına dikkatli olmalısınız. Çocuklara önce kendinizi sevdirin, kursu sevdirin, camiyi sevdirin, dini sevdirin. Sevecen davranmayı, etkinlik yapmayı, velileri de bu sürece dahil etmeyi ihmal etmeyin. Şeklinde konuştu.

Geçen yıl yaz Kur’an Kurslarında öğrencilere ulaşma noktasında büyük bir atılım yapıldığını, bu yıl ise 30.000 öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini açıklayan Müftü GEREK, Eskişehir’in her yönüyle Yaz Kur’an Kurslarına hazır olduğunu belirtti. Tüm velilere çocuklarını yaz tatilini değerlendirmesi adına yaz kurslarına göndermesi için çağrıda bulunan İl Müftüsü Bekir GEREK, din gönüllülerine tüm fedakarlıkları ve gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür edip, başarı temennilerinde bulundu.

Ardından kürsüye gelen ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM ise; Allah dinini tebliğ etmek için Peygamber’ini seçiyorsa, Peygamber’in varislerini de seçiyor demektir. Sizler seçilmişsiniz. Dolayısıyla sorumluluğunuz büyük, yükünüz ağır. Bu bakımdan din hizmeti aşkı gerektirir. Hasbi olmayı gerektirir, samimiyeti ister diyerek; din samimiyettir Hadisi Şerifini hatırlattı. Dekan YILDIRIM,  din hizmeti yürüten ve en büyük din hizmetlerinden biri olan Yaz Kur’an Kurslarında öğreticilik yapacak olan hocaların, hayatın ve dinin her alanıyla ilgili ciddi manada donanım sahibi olması gerektiğinin önemini vurgulayarak okumanın, öğrenmenin, araştırmanın hayat boyu sürdürülmesini gerektiğini belirtti.

Din öğretimi noktasında Yaz Kur’an Kurslarının insan hayatında önemli bir yeri olduğunu da hatırlatan Dekan YILDIRIM,  önemli olanın kurslarda çocukların yüreğine sevgi tohumlarının ekilmesidir. Öğrencilere emek verirken hiçbir beklenti içerisinde olunmaması gerektiğini, öğrencilerin sadece kurs havasını, cami havasını teneffüs etmelerinin dahi yeterli olacağını belirterek bu yüzden çocuklarımızı teslim edeceğimiz tek adres diyanet olmalıdır diyen Dekan YILDIRIM,  diyanet mensubu hocaların bu işi ciddi manada sahiplenmesi geleceğimize, gençlerimize ve çocuklarımıza sahip çıkması gerektiğinin altını çizdi.

ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM,  konuşmalarını davetlerinden ve gençlik çalışmalarından dolayı İl Müftüsü Bekir GEREK’e teşekkür ederek tamamladı.

Tepebaşı ve Odunpazarı İlçelerinde gerçekleştirilen programlara İl Müftüsü Bekir GEREK, ESOGÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa YILDIRIM, Odunpazarı İlçe Müftüsü Burhan ÇAKIR, Tepebaşı İlçe Müftüsü Gafur YILDIRIM, Rehber Öğreticiler, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticileri katıldı.