Hatay'da 7. Habib-i Neccar Hazretlerini Anma Etkinlikleri Kapsamında Habib-i Neccar Camiinde Vaaz Ve Kur’an Ziyafeti Programı Düzenlendi

7. habib-i neccar hazretlerini anma etkinlikleri kapsamında habib-i neccar camiinde vaaz ve kur’an ziyafeti programı düzenlendi

Bu yıl 7.si düzenlenen Habib-i Neccar’ı Anma Etkinlikleri kapsamında 14 Haziran 2019 Perşembe günü akşam namazından sonra İlimiz Merkez Habib-i Neccar Camiinde İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU tarafından verilen vaazın ardından Kur’an Ziyafeti Programı düzenlendi.

İl Müftümüz vaazında İhlas suresini okudu. Tevhid'in Allah'ı birlemek ve Allah'ın belirlediği yerde durmak olduğunu belirterek Tevhid'in Allah'ı öncelemek ve önemsemek olduğunu söyleyen İl Müftümüz vaazının devamında; “Tevhid, yaşamın anlam ve amacıdır. Tevhitten kopuş anlamsızlığın ve hiçliğin girdabında helake düşmektir. Tevhidle tahsis edilmeyen hayatlar merduttur. Tevhid Allah'ı birlemektir, tüm hesaplamalarda Allah'ı hesaba katma mecburiyeti vardır. Dik duruşun membaı ve  varoluşun mayası tevhiddir. Tevhid hayatın tamamını Allah'a tahsis etmektir. Dinin temeli olan tevhid esasının ilk tebliğcisi şüphesiz insanlığın atası Hz. Adem’dir. Habib-i Neccar Hazretleri de tevhid uğruna canını feda etmiş, şehid olmuş bir Kur’an kahramanıdır. ” dedi.

Yatsı Namazının akabinde Kur’an-ı Kerim ziyafetinin ardından program İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU’nun yapmış olduğu dua ve lokum ikramı ile son buldu.