Isparta'da Ikra Ihl Yılın Son Buluşmasında Sdü Hukuk Fakültesi Dekanı Haluk Songur’u Ağırladı

ikra ihl yılın son buluşmasında sdü hukuk fakültesi dekanı haluk songur’u ağırladı

Isparta İl Müftülüğünce yürütülen İKRA İHL projesi, 12.06.2019 Çarşamba günü Öğretmenevi konferans salonunda yapılan son kitap kritiği toplantısı ile sona erdi. İl merkezindeki İHL ve Ortaokul öğrencilerinden oluşan 55 kişilik grup her ay bir kitap olmak üzere bu süreçte altı kitap okuyarak ayın sonunda da okunan kitabın kritiğini yaptılar. Bu süreçte, yazar ve akademisyenlerle buluşma imkânı elde eden öğrenciler bir taraftan kitap kritiğini gerçekleştirirken diğer yandan konunun uzmanlarından da faydalanma fırsatını yakaladılar.

Öğrenciler proje kapsamında son olarak okuduğu Prof. Dr. Fuat SEZGİN’e ait “Bilim Tarihi Sohbetleri” kitabının kritiğini, SDÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haluk SONGUR ile gerçekleştirdi. SONGUR, gençlere hocayla ilgili anılarından bahsederek, nasıl ilim adamı olunur sorusunun cevabının merhum hocanın hayatında çok net bir şekilde ortaya konduğunu ifade etti. Projeyi gerçekleştiren il müftülüğüne teşekkür eden SONGUR, programı çok değerli bulduğunu belirterek, Müslümanların geçmişte olduğu gibi ilme, irfana gereken değeri vermeye başladığında bu çağda da İslam medeniyetine ve insanlık alemine çok şeyler kazandıracağını ifade etti.

Program sonunda yapmış olduğu kapanış konuşmasında İl Müftüsü Bayram ŞAHİN, projenin il merkez İHL ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak, okumanın tadını gençlere aşılamayı,  gençlerin hayata ve mesleğe hazırlanmalarına yardımcı olmayı, onların ilmi, irfani ve ahlaki yönden gelişimlerine katkı sunmayı hedeflediğini ve bu bağlamda birbirinden kıymetli altı eserin okunup beraberce değerlendirildiğini ifade etti. İl Müftüsü ŞAHİN, program sürecinde emeği geçen tüm personele teşekkür ederken, programa eksiksiz devam eden öğrencileri de tebrik etti.