Erzurum'da “ramazan Ve Infak” Konulu Yarışmada Dereceye Girenlere Altın Hediye Edildi

“ramazan ve infak” konulu yarışmada dereceye girenlere altın hediye edildi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Ramazan Ayı içerisinde gençlerle iletişim kurmak, onları gençlik çalışmalarıyla tanıştırmak amacıyla örgün eğitime devam eden “Ortaokul Öğrencileri” arasında tertip edilen “Ramazan ve İnfak” konulu resim ve kompozisyon yarışmalarının Erzurum İl Finali 11 Haziran 2019 Salı günü İl Müftülüğünde gerçekleştirildi.

Yarışmaya Resim dalında daha önce düzenlenen İlçe Finallerinde resim dalında 1. lik elde eden 9  eser katıldı ve kompozisyon dalında ise 1.lik elde eden 10 eser katıldı. Komisyon Başkanlığını İl Müftüsü Hasan Hüsnü SULA’nın yaptığı yarışmaya Resim Jürisi olarak ATÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Dr.Hatice DOĞAN, Mustafa Kemal Ortaokulu Görsel Sanatlar Öğretmeni Hakan CAN ,Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Zafer GÜNEŞ ve Vaiz (İl Gençlik Koordinatörü Cevat GÜNEŞ’ten olmak üzere 7 kişiden oluştu ve kompozisyon Jürisi olarak  Komisyon Başkanı olarak İl Müftüsü Hasan Hüsnü SULA’nın Komisyon Başkanlığını İl Müftüsü Hasan Hüsnü SULA’nın yaptığı yarışmaya Kompozisyon Jürisi olarak ATÜ Türk Dili ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Servet TİKEN, Faik Güngör Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Habip TUYLİ, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Zafer GÜNEŞ ve Vaiz (İl Gençlik Koordinatörü Cevat GÜNEŞ’ten olmak üzere 7 kişi yer aldı. Yarışma sonunda Resim dalında Yarışma sınavında Köprüköy İlçesi  Yatılı Bölge Ortaokulundan Melek ÖZEL 1. İspir İlçesinden Ziya Paşa Ortaokulu Öğrencisi  Müşerref  Zeynep BAŞTAŞ 2. Palandöken İlçesi Özel Final Ortaokul Öğrencisi 3.oldu, Kompozisyon dalında ise Olur İlçesi Kazımkarabekir Ortaokulu Öğrencisi İrem TOSUN 1. Karaçoban İlçesi Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencisi Zemzem AĞGÖZ 2.Palandöken İlçesi  İbrahim Hakkı Kubilay İmam-Hatip Ortaokulundan Esmanur HAYMANA 3. Oldu,Dereceye giren 1. Öğrencilere yarım altın, 2.  ve 3. Öğrencilere çeyrek altın hediye edildi. İl Müftüsü Hasan Hüsnü SULA dereceye giren öğrenci ve onları teşvik eden Öğretmenlerini yarışmaya katılmalarından ve başarılarından dolayı tebrik ederek ödüllerini takdim etti. İl Müftüsü Hasan Hüsnü SULA, ayrıca yarışmanın duyurulması ve gerçekleştirilmesi sürecinde aktif görev alan tüm İlçe Müftülüklerine ve gençlik koordinatörlerine teşekkür etti.