Hatay'da Muhammed Mursi Için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

muhammed mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Hatay'da Muhammed Mursi Için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Mısır’ın seçilmiş Devlet Başkanı Muhammed Mursî’nin Hak ve adalet uğruna verdiği onurlu mücadele sırasında dün şehadete erişmesi nedeniyle İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU 18 Haziran Salı günü öğle namazını müteakib Merkez Ulu  Camiinde gıyabi cenaze namazı kıldırdı.

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU namaz öncesi yaptığı konuşmasında; “İman ile küfür mücadelesi ilk insan ve ilk peygamber Adem Aleyhisselam ile başladı. Habil ile Kabil mücadelesiyle devam etti. Değerli kardeşlerim, dünya tarihi çok mücadelelere, cereyan eden hâdiselere mekan oldu. Nemrutlar, Firavunlar gelip gittiler ama her Nemrud'un karşısında bir İbrahim vardı. Her Firavun'un karşısında bir Musa vardı. Dünyanın gözü önünde seçilmiş bir insanın, darbe ile görevine son veriliyor, 6 sene hücrede tutuluyor, demokrasi ve insanlık dersi verenler ise seyrediyorlardı. Rabbim zalimleri dünyada da rezil rüsvay edecektir. İnşallah ahirette de rezil ve rüsvay  edecektir. Başta Muhammed Mursi olmak üzere Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin” dedi.

Daha sonra Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak görevini yaparken darbeyle görevinden uzaklaştırılan ve mahkeme kapılarında yapılan zulme karşı kendini ifade ederken Hakka yürüyen gönüllerdeki Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı. Kılınan gıyabi cenaze namazının ardından, Muhammed Mursi için dua edildi.

Ayrıca tüm İlçelerimizin merkez camilerinde öğle namazına müteakip gıyabi cenaze namazı kılındı. Merhum Muhammed Mursi'ye Allah'tan rahmet yakınlarına ve İslam Alemine başsağlığı dileriz.