Sinop’ta Camiler çocuklar Ile şenlendi

sinop’ta camiler çocuklar ile şenlendi

Sinop’ta Camiler çocuklar Ile şenlendi

Yaz Kur’an Kursları başlamasıyla Sinop’ta camiler çocuklar ile şenlendi. Kurslarda yaz boyunca dini eğitimlerini alacak olan çocuklar aynı zamanda Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kendileri için oluşturulan spor alanlarında hoşça vakit geçirecekler.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde düzenlenen yaz kuran kursları dün Sinop Alaaddin Camisi avlusunda gerçekleştirilen törenle başladı.  Yaz Kur’an kursları açılış törenine Sinop İl Müftüsü Ali Hayri Çelik, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Söylemez, Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, görevli İmam-Hatipler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.

Törende bir konuşma yapan İl Müftüsü Ali Hayri Çelik; “Diyanet İşleri başkanlığımız “Camide çocuk sesi vatanımın neşesi” parolasıyla Türkiye'deki bütün camilerimize bütün Kur'an kurslarımıza misafir etmek üzere hazırlandı.

Peygamber Efendimiz aleyhisselatu vesselam bir Hadis-i Şeriflerinde “Kim çocuğuna  Kur'an öğretirse kıyamet günü ona ve anne babasını altından bir taç  giydirilir” buyurmaktadır. Sizler Kur’an-ı kerim öğrendiğinizde kıyamet gününde anne ve babalarınızın başına altından bir tac giydirmiş olacaksınız.anne ve babalarınızı medarı iftiharı olacaksınız.

Sizler Allah'ın misafirisiniz. Çünkü şair söyle diyor

“Kabe  Kime nasip olsa Huda rahmet eder.

Kişi sevdiğini evine davet eder.”

Allahu Zülcelal kapıdan girdiğimiz zaman kubbenin altında bulunduğumuz andan itibaren Allah'ın Misafirisiniz Allah'ta sevdiği insanları evinde misafir ediyor. Çocuklar yaz Kur'an kursları boyunca artık bizim misafirimizsiniz. sizlerin camimizin avlusuna girmesiyle birlikte camimizi adım atmanızdan dolayı bizler büyük mutluluk ve sevinç duyuyoruz. Cenab-ı Allah bu sevincimizi mutluluğumuzu daim eylesin,

çocuklar tertemiz fıtratlarınızla körpe dimağlarınızla Rabbimizin indirdiği Kur'an-ı Kerim ile konuşacaksınız Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa Aleyhisselatu Vesselam Efendimizin o pırıl pırıl parlayan ahlakı ile tanışacaksınız, sizler Müslüman olduğumuz ilk günden itibaren  yüce dinimizden aldığımız ilhamla destanlar yazmış, zaferler kazanmış ve bütün dünyaya hükmetmiş Ecdadımızın izinde olduğumuzu hatırlatacağız. Bizler Milli ve Manevi  değerler ile yükseleceğiz. Milli ve manevi değerler ile yükseldiğimiz ölçüde millet olduğumuzu büyük bir medeniyetin varisi olduğumuzu anlayacağız

Gönüllerine Kur’an-ı Kerim’i nakş edeceğiz. Allah korkusunu öğreteceğiz, Ezanı Muhammedi'yeyi daha yakından dinleyecekler. Mimberi, Mihrabı, Kürsüyü, cami saflarını camide bir ve beraber Kardeş olmayı öğrenecekler arkadaşlarıyla birlikte Cenab-ı Hak’kın  huzurunda o masumlar o günahsızlar bu kutsal mabette oldukları sürece bu milleti bu devleti kimseyi yıkamayacaktır Allah'ın izniyle. Günahsız sabilerimizi masum yavrularımız camilerle buluşturuyoruz Elhamdülillah. Okulların kapanması ile birlikte tatile dinlenmeye geçen yavrularımızın zihin dünyaları, ruh alemleri alemlerin yaratan yüce rabbimizin kitabı Kur’an-ı Kerim ile buluşacak. 25 Haziran’da başlayan kurslar 17 Ağustos’a kadar devam edecek.” dedi.

İl Müftüsü Ali Hayri Çelik’in konuşmasının akabinde çocuklara yapılan ikramdan sonra çekinilen hatıra fotoğrafı ile yaz Kur’an kursu açılışı sona erdi.