Bingol'de Camiler çocuklarla çiçek Açtı

camiler çocuklarla çiçek açtı

Bingol'de Camiler çocuklarla çiçek Açtı

Ülkemiz genelinde olduğu İl Müftülüğümüz tarafından da Yaz Kuran Kursları düzenlenen törenle açıldı. İlimiz Merkez Hacılar camiinde düzenlenen törende konuşan İl Müftümüz Muharrem Genç "Çocuklarımız hem Kur’an öğrenecek, cami dışında da yine oyununu oynayabilecek Çocukların Kur’an dersini almakla beraber oyuna da zaman ayıracaklarını dile getiren Genç, "Günün tamamını camide geçirecek diye bir şey yok. Yaklaşık 3 saat bir zaman zarfı içerisinde çocuklarımız camide istifade edecekler. Aynı zamanda da oyunlarını yine mahallede oynayacaklar.  Tatillerini yapacaklar. Bu sadece Bingöl için değil Bingöl dışına tatile giden kardeşlerimiz istediği camide, istediği Kur'an kursunda, hem tatilini yaparak hem de dini bilgilerden istifade etmenin yollarını mutlaka bulmalı ve bu imkanlar orada sağlanıyor zaten." ifadelerini kullandı.

"Ebeveynler çocuklarını her konuda dikkate almaları gerekiyor"

Genç, ailelere önemli görevler düştüğünü vurgulayarak, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ebeveynler çocuklarını dikkate almaları gerekiyor. Kiminle arkadaşlık yapıyor, kiminle oturuyor,  kiminle kalkıyor,  akşam-gündüz nerededir? Kız olsun, erkek olsun, bütün çocuklarımızı kendilerinin hayrı için takip etmeliyiz.  Onlara kızmadan, bağırmadan,  dinimizin ana temel unsurlarını onlara anlatmalıyız. Ahlaklı biri olarak yetişmiş ve dinimizin geleceğini,  Ümmet-i Muhammed'in geleceğini onlara teslim etmeliyiz. Bu vesileyle 2019 yaz Kur'an kursunun hayırlara vesile olmasını İl Müftülüğümüz olarak temenni ediyorum.  Bu yaz Kur'an kursunda hizmet verecek imam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur'an kursu hocalarımıza Cenab-ı Allah'tan sonsuz başarılar niyaz ediyorum.  Yolları açık olsun.  Bu yaz Kur'an kursları bizim için önemli. İyi ve verimli olarak değerlendirmeliyiz" dedi.