Bilecik'de Bilecik’te Mursi Için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

bilecik’te mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Bilecik'de Bilecik’te Mursi Için Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın çağrısıyla ülke genelinde olduğu gibi Bilecik İl Müftülüğüne bağlı camilerde de Mısır’ın demokratik yollarla seçilen ilk Cumhurbaşkanı olan ve mahkemede şehit olan Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın çağrısı üzerine ülke genelinde il ve ilçe müftülüklerinin koordinesinde, Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Bilecik Merkez Kayıboyu Camii’nde Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş’un kıldırdığı gıyabi cenaze namazına ise Bilecik Valisi Bilal ŞENTÜRK, Siyasiler ve çok sayıda kişi katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Mursi’nin vefat haberinin ardından sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, Mursi için gıyabi cenaze namazı çağrısında bulunmuştu.

Erbaş, paylaşımında şu ifadelere yer vermişti:

“Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin şehadeti nedeniyle yarın 81 il ve ilçelerinde müftülüklerimizin öğle namazına müteakip düzenleyeceği gıyabi cenaze namazına tüm kardeşlerimizi bekliyoruz.”