Bilecik'de Yaz Kuran Kursları Başladı

yaz kuran kursları başladı

Bilecik'de Yaz Kuran Kursları Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı tüm camii ve kuran kurslarında yaz tatili boyunca Kur’an-ı Kerim, siyer, ibadet, ahlâk ve dini bilgilerin verileceği Yaz Kur’an Kursları 17 Haziran 2019 tarihi Pazartesi günü itibariyle açıldı.

Yaz Kur’an Kurslarının başlaması nedeniyle Merkez Şerifpaşa Camiinde bir program düzenlendi. Programda; Osmanlı Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu öğrencilerinin Kur’an-ı Kerim tilaveti kulakların pasını silerken seslendirdikleri ilahiler adeta mest etti.

Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur’an Olsun temasıyla eğitim dönemine başlayan yaz kurslarının açılışına; İl Müftüsü Necati Akkuş, Müftü Yardımcısı Aysel Hacıömeroğlu, Cami Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve Öğrenciler katıldı.

İl Müftüsü Necati Akkuş, açış konuşmasını yaparak 2019 Yılı “Öğrencilerimiz için bugün Kur’an kurslarımız başlamış oldu. Bilecik İl Müftülüğümüz bünyesindeki kurslar açıldı ve öğrenciler Kur’an eğitimini almaya başladılar. Bu kurslarda çocuklarımız dini eğitimin temelini ve Vatan sevgisi, birlik, beraberlik ve bunun gibi milli ve manevi değerleri öğrenecekler. Öğretici hocalarımız en iyi şekilde burada derslerini verecekler. Haftada 5 gün, 3’er saat halinde kurslarımız gerçekleşecektir. Kurslarımız 3’er dönem olup, her dönem içinde kayıtlar yenilenecektir”

İLK DERSİ MÜFTÜ AKKUŞ VERDİ

Müftü Necati Akkuş, burada yaptığı konuşmada, yaz Kur’an kurslarının hayırlı olmasını dileyerek, “Burada olma amacımız iyi bir Müslüman olmak” dedi. Yaz Kur’an kurslarının ilk dersini ‘İyi bir Müslüman olmak’ üzerine veren Müftü Akkuş, “İyi bir Müslüman, Allah’a karşı görevlerini yerine getirirken topluma ve kendine karşı, büyüklerine, vatanına, milletine karşı vazifelerini, değerlerini öğrenir ve yerine getirir. İyi bir Müslüman dürüst olur, merhametli olur, paylaşımcı olur. İyi bir Müslüman yalan söylemez, başkalarının arkasından kötü söylemez, kusurlarını araştırmaz, dedikodu yapmaz. Tüm bunları hocalarımız sizlere öğretecekler” ifadelerini kullandı.

İyi bir Müslümanın ahlaki değerlere sahip olması gerektiğine dikkat çeken Müftü Akkuş, konuşmasına şöyle devam etti:

‘İYİ BİR MÜSLÜMAN AHLAKİ DEĞERLERE SAHİP OLUR’

“Ayrıca iyi bir Müslüman anne-babaya karşı itaatkâr olur, vatanına milletine karşı vazifelerini yerine getirir. Kamuya ait mallara zarar vermez, edep adabına uygun hareket eder. En önemlisi ise iyi bir Müslüman ahlaki değerlere sahip olur. Yani kesinlikle Allah’ın kendisine yasakladığı şeylerden uzak durur, yerine getirmesi gereken vazifeleri yerine getirmeye çalışır ve bunların neticesinde Kur’an ahlakı ile Peygamberimizin sünnetleri ile onun hayatından örnekleri kendi hayatına uygulayarak iyi bir Müslüman olmaya gayret gösterir” şeklinde konuştu.

Kitaplar ücretsiz…

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz Kur'an kurslarına katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz verilecek. "Elif Ba, Dinimi Öğreniyorum, Etkinlik Kitabım, Dinim İslam (Temel Bilgiler)" kitapları yanında Diyanet'in çocuklara yönelik yayınları da yardımcı materyal olarak kullanılabilecek.

Yaz kurslarına devam etmek isteyen öğrenciler için kayıtlar devam ediyor. Öğrenciler, yaz kursuna devam etmek istedikleri camilerden ve Kur'an kurslarından kayıtlarını yaptırabilirler.

17 Haziran Pazartesi günü başlayan yaz kursları iki dönemlik eğitimin ardından 9 Ağustos 2019 Cuma günü sona erecek.