Denizlililer şehit Mursi Için Gıyabi Cenaze Namazında Saf Tuttu

denizlililer şehit mursi için gıyabi cenaze namazında saf tuttu

Denizlililer şehit Mursi Için Gıyabi Cenaze Namazında Saf Tuttu

Denizli İl Müftülüğü tarafından Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin şehadeti nedeniyle Delikliçınar Yeni Camii’nde İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın talimatıyla Mısır’ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ nin şehadeti nedeniyle 81 il ve ilçelerinde planlanan gıyabi cenaze namazı Delikliçınar Yeni Camii’nde öğle namazına müteakip sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılımlarıyla kılındı.

Delikliçınar Yeni Camii’ndeki gıyabi cenaze namazını, İl Müftüsü Mehmet Aşık’ ın kıldırmasının yanı sıra ilçelerde ise müftü veya müftü vekillerinin imametinde belirlenen merkez camiiler de kıldırıldı.

İl Müftüsü Mehmet Aşık, gıyabi cenaze namazından önce yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın yayınladığı mesajı ileterek, “Müstakim duruşu ve onurlu mücadelesiyle asil bir tavrın ve mü’mince bir hayatın örneği olan Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, maruz kaldığı zulüm ve baskıyla yaşadığı zor şartlar altında Hakk’a yürüdü. Yüce Rabbimiz şehadetini kabul eylesin. Ümmetin başı sağ olsun” dedi.

Gıyabi cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Mehmet Aşık, yaptığı dua ile program sona erdi.