Hafızlık Yarışması Bölge Finali Giresun’da Yapıldı

hafızlık yarışması bölge finali giresun’da yapıldı

Hafızlık Yarışması Bölge Finali Giresun’da Yapıldı

Kur’an bülbülleri, hafızlık yarışması bölge finali için Giresun’da bir araya geldi. 9 il birincisinin yarıştığı bölge finalinde Sinop’tan hafız din görevlisi Mehmet Akif Demirel birinci oldu.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl din görevlileri arasında farklı kategorilerde düzenlediği yarışmalardan birisi olan ‘Hafızlık Yarışması Bölge Finali’ Giresun’da gerçekleştirildi. 2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Hacımiktat Camii’nde gerçekleştirilen yarışmaya katılan 9 ilin birincileri Türkiye Finaline kalmak için seda ve makamlarını yarıştırdı.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Ali Sarıkaya başkanlığında oluşturulan kurulda İl Müftü Yardımcısı Murat Mutlu, Öğretim Üyesi Dr. İslam Demirci, Öğretim Görevlisi Kamil Ruhi Albayrak ve Meslek Dersleri Öğretmeni Cevat Önal yer aldı.

Taşra teşkilatındaki din görevlisi personelin katıldığı yarışmada ilgili kurulca hıfzı kontrol, eda-sada ve tecvit üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucu dereceye girenler belirlendi.

2. Bölge Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışmasına Samsun, Giresun, Ordu, Sinop, Amasya, Çorum, Tokat, Trabzon ve Rize şehirlerinden katılan il birincileri Türkiye final yarışmasında bölgeyi temsil etmek için ter döktüler.

Yarışmada Sinop’tan Mehmet Akif Demirel birinci, Çorum’dan Ubeydullah Bozduman ikinci, Samsun’dan İbrahim Eyüboğlu üçüncü oldu.

Yarışma sonunda dereceye girenler ile yarışmaya katılan hafızlara çeşitli hediyeler takdim edildi. Yarışmada birinci olan Mehmet Akif Demirel 15 Eylül 2019 Pazar günü Kütahya’da gerçekleştirilecek Türkiye Hafızlık Final Yarışmasında bölgeyi temsil etmeye hak kazandı.