Eskisehir'de Il Müftülüğünde Veda Programı

il müftülüğünde veda programı

Eskisehir'de Il Müftülüğünde Veda Programı

İl Müftülüğünde tayin ve emeklilik nedeniyle görevinden ayrılan personele veda programı düzenlendi.

İl Müftü Yardımcısı Şerife Hanım ALTUNER’ in Ordu İl Müftü Yardımcılığına, Beylikova İlçe Müftüsü Yusuf SAVURAN’ ın İzmir Güzelbahçe İlçe Müftülüğüne, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Necati ŞAHİN’ in Kütahya İl Müftülüğü Hac ve Umre Hizmetleri Şube Müdürlüğüne, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hasan DEMİR’ in Afyon İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürlüğüne, Personel Şube Müdürü Osman EKİCİ’ nin Kütahya İl Müftülüğü Personel, İdari ve Mali İşler Şube Müdürlüğüne atanması ile Din Hizmetleri Uzmanı Dr. Hasan Hayri ÇIRAK’ın emekli olması üzerine İl Müftülüğümüzde bir veda programı düzenlendi.

İl Müftülüğünde düzenlenen veda programına Vali Yardımcıları Bekir Şahin TÜTÜNCÜ ve  İsmail SOYKAN, İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve daire personeli katıldı.

Konuşmalarını yapmak üzere kürsüye teşrif eden Vali Yardımcısı TÜTÜNCÜ, İl Müftülüğünün özellikle 15 Temmuz gibi zor ve kritik zamanlarda önemli hizmetler yaptığını belirterek, tayini çıkan personele İl Müftülüğü hizmetlerine katkılarından dolayı teşekkür ederek, yeni görev yerlerinde başarılar diledi.

Vali Yardımcısı İsmail SOYKAN ise yaklaşık bir yıldır İl Müftülüğünden sorumlu olduğunu belirterek İl Müftülüğünün çok aktif çalıştığını öyle ki toplumun her kesimine mesai mefhumu olmaksızın sürekli hizmet ederek verimli bir şekilde çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. SOYKAN, müftülük hizmetlerinden duyduğu memnuniyeti de dile getirerek tüm personele teşekkür ederken tayini çıkan personele ise başarı dileklerinde bulundu.

İl Müftüsü Bekir GEREK ise şöyle konuştu.

Bugün bizim için bir hüzün. Çünkü biz bir aileyiz ve bugün bu ailenin altı ferdine veda ediyoruz. Memurlukta gerçekten çok güzel insanlar ile tanışıyorsunuz. Gönül birlikteliği, fikir birlikteliği ve dava birlikteliği yapıyorsunuz. Gece gündüz demeden çalışıyor, sonra bir gün tayininiz çıkıyor, gidiyorsunuz. Yeni bir yuva yeni bir düzen yeni bir yer. Bir taraftan yeni yerdeki hizmetin telaşı devam ederken diğer taraftan eski dostluklar yavaş yavaş unutulmaya başlanıyor. Sonuçta çok kıymetli insanlarla bu muhabbeti devam ettirememenin üzüntüsünü yaşıyorsunuz. Dedi.

Müftü GEREK, memur olmanın gereği olarak görev yeri değişikliği olsa da personelimizle karşılıklı gönül bağımız devam edecektir. Öyle ki bir ailede nasıl ki evlat için düğün dernek kurulursa bizde bugün tayini dolayısıyla yuvadan ayrılan personelimiz için böyle bir tören yaparak onları uğurluyoruz. Birlikte yemek yiyor, birlikte helalleşiyor, birlikte dua ediyor ve birlikte yolunuz açık olsun diyoruz. Şeklinde konuştu.

Önemli olanın hoş bir seda bırakmak olduğunun da altını çizen Müftü GEREK,  arkadaşlarımız mesai mefhumu gözetmeden ve hizmet etmekten kaçınmadan güzel hizmetlerde bulunarak bu kubbede hoş bir seda bıraktılar. Yeni görev yerlerinde de bu sedayı devam ettireceklerine olan inancımız tamdır. Bundan sonraki hayatlarında üstün başarılar diliyorum. Hizmet ve katkılarından dolayı hem şahsım hem teşkilatım adına her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her daim sohbetimiz, muhabbetimiz, dostluğumuz daim olsun. Haklarımız size helal olsun diyor ve bu anlamlı programda bizleri yalnız bırakmayan başta vali yardımcılarımıza ve sizlere teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

Programda Vali Yardımcıları Bekir Şahin TÜTÜNCÜ ve İsmail SOYKAN ile İl Müftüsü Bekir GEREK’in konuşmalarının ardından tayini çıkan ve emekli olan personel de birer konuşma yaparak helallik istedi.

İl Müftü Yardımcısı Şerife Hanım ALTUNER, Biz gerçekten çok iyi idik, çok güzeldik, gerçek bir aileydik, birlikte çok güzel hizmetlerde bulunduk. Herkese çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız. Hepiniz Allah’a emanet olun, haklarınızı helal edin. Şeklinde konuştu.

Beylikova Müftüsü Yusuf SAVURAN ise abi kardeş hukuku içerisinde güzel hizmetler yapma gayreti içerisinde olduk. Beylikova İlçesinde yaptığımız her hizmette İl Müftülüğümüzün desteğini gördük. Destek ve katkılarından dolayı İl Müftümüze ve tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Hakkınızı helal edin sözleriyle helallik istedi.

Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Hasan DEMİR ise her daim amacımız, gayemiz daha iyi ve daha güzel nasıl hizmet edebiliriz oldu. Mesai mefhumu gözetmeden bu gaye ile çalışma gayretinde bulunduk. Kur’an’i ve Nebevi metot ile sevgi, saygı, kardeşlik, birlik ve beraberlik içerisinde hizmet yürütme anlayışını benimsedik. Yine aynı gaye ve metot ile çalışmaya devam edeceğiz. Çok güzel günler geçirdik, katkılarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyor haklarınızı helal etmenizi istirham ediyorum. Dedi.

Personel Şube Müdürü Osman EKİCİ de çalışma süresi boyunca en iyi şekilde hizmet etmek için amirlerimizle uyum içerisinde ve hassas bir şekilde hizmet yürüttüklerini belirterek bizler amirlerimizden çok şeyler öğrendik. Bundan sonra da edindiğimiz bu bilgi ve tecrübelerle daha iyi hizmet etmek için çalışacağız. Her şey için teşekkür ederim. Hakkım varsa helaldir sizlerde haklarınızı helal edin. İfadelerini kullandı.

İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Necati ŞAHİN, Eskişehir de memuriyet hayatımın en huzurlu, mutlu günleri yaşadım. Yine zor günlerimizde de siz değerli dostların desteğini buldum. Ben hakkımı helal ediyor, sizlerden de helallik talep ediyorum. Dedi.

Son olarak kürsüye gelen Din Hizmetleri Uzmanı Dr. Hasan Hayri ÇIRAK da emekli olsak bile irşat hizmetlerine ve müftülüğümüzün faaliyetlerine katkı sunmaya devam edeceğiz. Diyanette çalışmak ve buradan emekli olmak benim için her zaman bir onurdur. Hakkım varsa helal olsun, sizlerde hakkınızı helal edin sözleriyle veda etti.

Konuşmaların ardından günün anısına ayrılan ve emekli olan personele belge ile hediye takdimi yapıldı. Program çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.