Hatay'da Il Müftümüzden Antakya Merkez Hafızlık Kur’an Kurslarına Ziyaret

il müftümüzden antakya merkez hafızlık kur’an kurslarına ziyaret

Hatay'da Il Müftümüzden Antakya Merkez Hafızlık Kur’an Kurslarına Ziyaret

İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU, Antakya Merkez Erkek Kur’an ziyaret etti. Ziyarette Kur’an Kursu Öğreticileri hazır bulundu.

Ziyaret sırasında Kuran Kursunda öğrenim gören öğrencilerle sohbet eden İl Müftümüz sohbetinde; Kur’an öğrenmenin faziletinden, hafızlığın öneminden, hafızların Allah katında ve Müslümanlar arasındaki değerinden bahsetti. Konuşmasının devamında, Lokman (a.s)’ın: “Birçok peygamberle beraber oldum. Onların sözlerinden sekiz tanesini aldım. Onlarla amel ettim.” sözünü hatırlattı. “Bu tavsiyeler şunlar:
- Namazda isen kalbini muhafaza et,
- Yemekte isen boğazını muhafaza et, (haram lokma yeme)
- Evin dışında isen gözünü muhafaza et, ( haram olan şeylere bakma)
- İnsanların arasında isen dilini muhafaza et, (dilin yalan, iftira, gıybet etmesin)
İki şeyi hiç unutma, iki şeyi hemen unut. Hiç unutmayacağın şeyler; Allah (c.c) ve ölüm. Yaptığın iyiliği ve sana yapılan kötülüğü hemen unut.” diyerek tavsiyeleri hatırlattı.

İl Müftümüz, konuşmasının sonunda öğrencilere ve öğreticilere başarılar diledi.