Eskişehir De Vekaletle Kurban Hizmetleri Toplantısı Dib Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mahmut Türk’ün Katılımıyla Gerçekleştirildi.

eskişehir de vekaletle kurban hizmetleri toplantısı dib strateji geliştirme daire başkanı mahmut türk’ün katılımıyla gerçekleştirildi.

Eskişehir de Vekaletle Kurban Hizmetleri Toplantısı DİB Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mahmut TÜRK’ün katılımıyla Gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfının 1993 yılından buyana ortaklaşa yürüttüğü ve 143 Ülkede 436 bölgede usulüne uygun olarak kesimi yapılıp ihtiyaç sahiplerine ulaştırılan "Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Programı’nın "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" temalı 2019 yılı bilgilendirme toplantısı Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Konferans Salonunda;  DİB Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mahmut TÜRK, İl Müftüsü Bekir GEREK, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Vaizler, din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Kur’an tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Bekir GEREK, bugün çok önemli bir toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Bu bir kardeşlik toplantısı, bu bir kaynaşma toplantısı, bu bir ümmet olma toplantısı, bu bir bilgilendirme ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın bir dünya teşkilatı olduğunu bir defa daha hatırlama, hatırlatma toplantısıdır.

İl müftülüğü olarak bizler İl Müftüsünden en ücra yerdeki hocamıza, Kur’an Kursu öğreticisinden memurunu kalbimiz biriz. Bizim kalbimiz hep aynı atıyor. Müftülük olarak da tüm hizmetlerimizi hep birlikte yürütüyoruz. Biz tam paylaşma ve uhuvvet içerisinde hizmet ediyoruz. İrşat hizmetleri, din hizmetleri, eğitim hizmetleri, kurban hizmetleri gibi hizmetleri hep bu şuurla yapmaya gayret gösteriyoruz. Dedi.

İl Müftülüğü olarak her alanda olduğu gibi Kurban hizmetlerinde büyük bir başarıya ulaştıklarını hatırlatan İl Müftüsü Bekir GEREK, bu yıl ki hedefin 5.000 hisse olduğunu belirtti. Müftü GEREK, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonuyla gerçekleşen “Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu”nun, İslam coğrafyasındaki mazlumların umudu olduğunu ve bu konuda insanların doğru bilgilendirilmesinin gerektiğinin önemini vurguladı. 15 Temmuzda Allah bizi büyük bir beladan koruduysa milletçe yapmış olduğumuz yardımların, kurbanların, sadakaların neticesinde mazlumların, fakirlerin milletimize ve devletimize yaptıkları hayır duası sebebiyledir diyen Müftü GEREK, din görevlilerden bu işe sahip çıkmalarını, bu kampanyaya destek vererek mazlumların dualarına ve hayra vesile olmalarını istedi.

Sonrasında kürsüye gelen DİB Strateji Geliştirme Daire Başkanı Mahmut TÜRK ise vakfın çalışmaları ve geçmiş yıllarda yapılan faaliyetler ve yardımlar hakkında bilgilendirmede bulundu.

“Milletimizin emanetlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını” dile getiren TÜRK: İslam coğrafyasında, dünya üzerinde din, dil, ırk ayrımı yapılmaksızın milletimizin gönül zenginliğinin ulaştırıldığı bu kurban ibadeti, bir kardeşlik çalışmadır. Dolayısıyla sizler bu kurban kampanyasını fakirlerin, mazlumların, muhtaçların ve dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç kardeşlerimizle kardeşliğimizi pekiştirmek, onların gözyaşını dindirmek ve sofralarına bir lokma götürebilmek için yürütmelisiniz. Şeklinde konuştu.

Eskişehir’in kurban hizmetlerinde çok iyi çalıştığını ve geçen yıl Türkiye ortalamasının dahi %70 olduğu halde Eskişehir’in ortalamasının %107 olduğunu hatırlatan TÜRK, bu yıl daha fazla gayret sarf ederek her görevlinin en az on hisse kurban bağışı yönlendirerek kampanyaya katkı sağlaması gerektiğini belirtti.

Vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yılki kurban bedellerinin yurt içinde 890 TL, yurtdışında ise 725 TL olarak belirlendiğini ifade eden TÜRK, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Vatandaşlarımız, www.diyanetvakfi.org.tr internet adresinden veya mobil bağış uygulamasını kullanarak online bağış yapabilecekler. Ayrıca bağışçılarımız PTT şubeleri ve anlaşmalı bankaların internet bankacılığı sistemi üzerinden veya bizzat elden kurban vekâleti de verebilecekler. Kurban vekâlet alım belgesi karşılığında, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri aracılığıyla vatandaşlarımız kurban vekâletlerini verebilirler.” Dedi.