Rize'de Yaz Kuran Kursları Devam Ediyor

yaz kuran kursları devam ediyor

Rize'de Yaz Kuran Kursları Devam Ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde olduğu gibi ilimizde düzenlenen yaz Kur’an kursları hız kesmeden devam ediyor.

İl Müftümüz İsmail Yalçın, Camiler Çocuk Dolsun Ahlakı Kur’an Olsunsloganıyla 17 Haziran’da başlayan ve iki dönem halinde gerçekleşecek olan yaz Kur’an kurslarının hız kesmeden devam ettiğini bildirdi.

Müftü Yalçın, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yaz Kur’an kurslarına kayıt yaptırmak için yaş sınırı veya öğrenci olma şartının aranmadığını ifade ederek, dini bilgilerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklerin de yer aldığı bu kurslardan her yaştan insanın faydalanabildiğini dile getirdi.

Alanında uzman, güler yüzlü ve sabırlı eğitim kadrosuyla yaz kurslarının kesintisiz bir şekilde devam ettiğini bildiren Yalçın, iki dönem halinde gerçekleşen kursların ilk döneminin 12 Temmuz’da tamamlanacağını, 15 Temmuz itibari ile de ikinci dönemin başlayacağını söyledi.

Yaz kurslarının başladığı günden bu güne kadar il genelinde; 17 bin 827 öğrencinin kayıt yaptırdığını, 15 Temmuz’da başlayacak ikinci dönemde ise bu sayının daha da artmasını beklediklerini ifade ederek öğrencilere ve velilere zamanlarını iyi değerlendirmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Yaz Kur’an kurslarının yoğunluğunun, görevlilerimiz açısından oldukça yorucu olduğunu ifade eden Yalçın, ilk günden son güne kadar hizmet aşkı ile fedakârca çalışan görevlilerimize ve yavrularını bize emanet ederek geleceği imar edecek yeni nesiller yetiştirmemize vesile olan velilerimize teşekkür ediyorum, dedi.

Müftü Yalçın, 17 Haziran’da başlayan yaz Kur’an kurslarının 09 Ağustos’ta sona ereceğini bildirdi.