Rize'de Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışmasında Din Görevlimiz Ikinci Oldu

ezanı güzel okuma bölge yarışmasında din görevlimiz ikinci oldu

Rize'de Ezanı Güzel Okuma Bölge Yarışmasında Din Görevlimiz Ikinci Oldu

2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde Ezanı Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali Tokat ilinde yapıldı.

Tokat ili Merkez Alipaşa Camii’nde gerçekleştirilen Ezanı  Güzel Okuma Yarışması bölge finaline, Tokat, Samsun, Sinop, Çorum, Amasya, Giresun, Ordu, Trabzon ve Rize illerinde yapılan yarışmalarda il birincisi olan din görevlileri katıldı

Tokat İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili yaptığı kısa konuşmada; Başkanlığımızın Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle çeşitli etkinlikler tertiplediğini, Ezanı Güzel okuma yarışmasının da bunlardan biri olduğunu, bu vesileyle bölge illerinden gelen yarışmacılara ev sahipliği yapmanın hazzını yaşadığını belirtti. İllerden gelen görevlilerin tümünün kendi illerinin birincileri olması hasebiyle yarışmanın zevkli geçeceğini belirttikten sonra yarışmacılara başarılar diledi.

Yapılan yarışma sonunda Çorum ilinden yarışmaya katılan Sefa Kırçı bölge birincisi olarak Türkiye finalinde bölgemizi temsil etmeye hak kazandı. Rize adına yarışan Savaş Papağan ikinci, Amasya ili adına yarışan Osman Usta ise üçüncü oldu.

Program sonunda yarışmacıların tamamına çeşitli hediyeler verildi.