Duzce'de Unutmadık! Unutmayacağız! Unutturmayacağız!

unutmadık! unutmayacağız! unutturmayacağız!

Duzce'de Unutmadık! Unutmayacağız! Unutturmayacağız!

15 Temmuz Ruhu'nun milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla Başkanlığımızca etkinlikler düzenlenecektir.

İl Müftüsü Hüseyin Can ‘’15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" dolayısıyla düzenlenecek programlara ilişkin bilgiler verdi. Müftü Hüseyin Can konu hakkında şunları söyledi:

15 Temmuz 2016 gecesi devletimizi yıkmaya, vatanımızı işgal etmeye, milletimizi yok etmeye kasteden ihanet çetesi FETÖ karşısında necip milletimiz, sergilemiş olduğu kutlu mücadele sayesinde istiklâl ve istikbâlini korumayı bilmiştir.

Bayrağına, vatanına ve devletine sahip çıkmak üzere hürriyet, irade ve bekâsına yönelik girişilen ihanet kalkışmasına karşı hiç tereddüt etmeden silahlara göğsünü siper ederek tankların önüne atılan, din ü devlet, mülk ü millet için canını feda eden aziz şehitlerimizi anmak, gazilerimizi yâd etmek üzere 15 Temmuz Ruhu'nun milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla Başkanlığımız öncülüğünde Düzce”mizde etkinlikler düzenlenecektir.

Söz konusu etkinliklerle 15 Temmuz Ruhu'nun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençlerimiz ve çocuklarımız başta olmak üzere milletimiz nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi beklenilmektedir.

Buna göre;

1- Başkanlığımız öncülüğünde milletimizin katılımıyla "Şehitlerimiz İçin Kur'an Okuyoruz" kampanyası başlatılmıştır. Bu kapsamda 15 Temmuz 2019 tarihine kadar her cami ve Kur'an Kursunda en az bir Kur'an hatmi okunacaktır.

2- 15 Temmuz 2019 Pazartesi günü öğle namazı öncesi tüm il ve ilçe merkez camilerinde, bu toprakları vatan kıldığımız günden beri değerlerimiz uğruna canlarını feda eden bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" programları yapılacaktır. Diğer cami ve mescitlerde ise şehitlerimizin ruhlarına ithafen Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılacaktır.

3-Din görevlilerinin öncülüğünde Yaz Kur'an Kursu öğrenci ve velilerinin katılımlarıyla vatan sevgisi, milli birlik ve beraberlik konulu etkinlikler yapılacaktır. Bu kapsamda il ve İlçe gençlik koordinatörleri tarafından Yaz Kur'an Kursu öğrencileri arasında "15 Temmuz Kardeşlik Etkinliği" düzenlenecektir. Programlarda Başkanlığımız tarafından hazırlanan "Vatanım Her Şeyim" adlı çocuk kitabı ücretsiz olarak dağıtılacaktır.

4-Din istismarı ile mücadele etmek ve bu konuda toplumu Kur'an ve sünnete dayalı sahih dinî bilgi ile aydınlatmak amacıyla 03-19 Temmuz 2019 tarihleri arasında halkımıza yönelik, "15 Temmuz ve Din İstismarı" konulu konferanslar düzenlenecektir. Konferanslara konuşmacı olarak Başkanlığımız üst düzey yetkilileri, müşavirleri, uzmanları ve birim amirleri katılacaklardır. Ayrıca İl müftülükleri tarafından bu konferanslarda dağıtılmak üzere "Din İstismarı" başlıklı bir kitap hazırlanacak ve basılacaktır.

5- Diyanet Gençlik Merkezleri'nde 15 Temmuz çerçevesinde ülkemizin geleceği olan gençlerimizin bilinçlendirilmesine yönelik faaliyetler gerçekleştirilecektir. Gençlik Koordinatörleri bu merkezlerde, gençlere konu ile ilgili hazırlanan kısa film çalışmasını izlettirdikten sonra, "Fetö: Din İstismarının Arkasına Gizlenen Terör Örgütü" başlıklı bir sunum yapacaklardır. Ayrıca yapılan programlarda kitapçık dağıtımı gerçekleştirilecektir.

6- Cezaevi Vaizleri marifetiyle ceza infaz kurumları ve geçici barınma merkezlerinde tema çerçevesinde konferanslar düzenlenecektir.

7- Mülki amir başkanlığında halkımızın katılımıyla icra edilecek toplantılarda müftülerimiz şehitlerimizin ruhlarına dua okuyacaklardır.

8- 15 Temmuz 2019 Pazartesi gününü 16 Temmuz 2019 Salı gününe bağlayan gece saat 00.13'te ülkemizdeki 90 bin caminin tümünde eşzamanlı olarak salâlar okunacaktır. Ayrıca merkez ve 15 Temmuz etkinliklerinin yapıldığı bölgelerdeki camiler sabah namazına kadar açık tutulacak, minarelerin ışıkları yakılacaktır.

9- 09-15 Temmuz 2019 tarihleri arasında, müftülerimiz başkanlığındaki heyetlerce şehitlikler, şehit yakınları ve gaziler ziyaret edilecektir. Ziyaret, müftü, vaiz/şube müdürü/din hizmetleri uzmanı, müftülük personeli ve imam-hatip/müezzin kayyım olmak üzere en az 4 kişi tarafından gerçekleştirilecektir.

10- Halkımıza yönelik, çerçevesi müftülüklerimizce belirlenmek üzere Temmuz ayı içerisinde "15 Temmuz Ruhu" başlıklı konferanslar düzenlenecektir.

11- Hafta boyunca vaazlarda ve yerel medya organlarında şehitlik, milli irade ve dini değerlere sahip çıkmanın önemi üzerine konuşmalar yapılacaktır.

12- Başkanlıkça hazırlanan 15temmuz.diyanet.gov.tr web sayfası personelimize duyurulacak, içeriğindeki bilgi ve materyaller programlarda, yerel medyada ve diğer çalışma alanlarında kullanılacaktır.

13-Ülke genelinde eş zamanlı okunacak salâlar başta olmak üzere yapılacak olan diğer tüm programlar hakkında halkımıza gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır.