Aydın Il Müftüsü Aksu, Tdv'ye Kurban Bağışında Bulundu.

aydın il müftüsü aksu, tdv'ye kurban bağışında bulundu.

Aydın Il Müftüsü Aksu, Tdv'ye Kurban Bağışında Bulundu.

Aydın İl Müftüsü Ercan AKSU, kurbanını vekalet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşları da Türkiye Diyanet Vakfına bağışta bulunmaya davet etti.  Türkiye Diyanet Vakfı Aydın Şubesi görevlileri bağış makbuzunu Aydın İl Müftüsü Ercan AKSU’ya takdim ettiler.

2018 yılında 430 bin kurbanın yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 287 merkezde, yurt dışında ise 143 ülkenin 436 bölgesinde bizzat gönüllü ve görevlilerin nezaretinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını söyleyen Aydın İl Müftüsü Ercan AKSU, bu yıl da Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ibadet şuuru ile yurt içinde ve yurt dışında 100'ün üstünde ülkede, İslami usullere göre “Türkiye Diyanet Vakfı Güvencesiyle” kurbanların kesileceğini ve kesilen kurbanların ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine, dünyanın farklı coğrafyalarında, savaş ve afet bölgelerinde, mülteci kamplarında, kıtlık ve yoksullukla mücadele eden ülkelerde yardım bekleyen ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağını ifade etti.

Vekâlet yoluyla kurban kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların yurt içinde 890 TL, yurt dışında ise 725 TL olarak belirlenen kurban bedellerini Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri, il ve ilçe müftülükleri aracılığı ile veya TDV resmi internet sitesi ve TDV Mobil Bağış uygulaması üzerinden yatırmak suretiyle bağışta bulunabileceğini ifade etti.