Eskişehir Hacı Hilmi Efendi Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu Ve Camii’nin Açılışı Törenle Yapıldı

eskişehir hacı hilmi efendi yatılı hafızlık kur’an kursu ve camii’nin açılışı törenle yapıldı

Muttalip Hacı Hilmi Efendi Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu ve Camii’nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Açılış programına; Vali Özdemir Çakacak, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Tepebaşı Kaymakamı Dr. Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, İl Müftüsü Bekir Gerek, kamu kurum ve kuruluşlarının ile STK temsilcileri ve çok sayıda kadın erkek vatandaşımız katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program Hacı Hilmi Okur Hoca Efendi’nin özgeçmişinin okunmasıyla devam etti.

Açılış töreninde konuşan Vali Çakacak,  “Bugün, bu hayırlı açılış vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyor, hepinizi saygı ve sevgi ile selâmlıyorum. Rabbimin rahmeti, bereketi ve esenliği hepimizin üzerine olsun.” dedi.

Yatılı Hafızlık Kur’ân Kursu ve Camii’nin yapımında maddi ve manevi desteği olan herkese teşekkür eden Vali Çakacak, konuşmasının devamında şu sözlere yer verdi:

“Açılışını yapmakta olduğumuz Yatılı Hafızlık Kur’ân Kursu ve Camii’nin yapımında maddî - manevî desteği olan başta hayırsever Şerafettin Törü’ye ve diğer tüm hayır sahiplerine teşekkür ediyor, hayırlarının kabul ve makbul olmasını diliyorum.

Kur’ân-ı Kerîm, tüm insanlığın hidayeti adına nâzil olmuş son ilâhî mesajdır. Kur’ân-ı Kerîm, kendisine başvurduğumuz sürece önümüzü aydınlatır, hakkı batıldan ayırmayı öğretir; bizi rahmete, berekete ve esenliğe ulaştırır.

Bu mânâda Yüce Kitabımızın nesillerimize öğretilmesi ve Rabbimizden gelen ilahî mesajların açıkça anlaşılmasında Kur’ân kursu hizmetlerinin büyük önemi vardır diyen Vali Çakacak, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“İnşallah bu Camii ve Kur’ân Kursu da hayırlı neticelere vesile olacak. Millet olarak her alanda çok iyi yetişmiş, nitelikli, ahlâklı gençlere ihtiyaç var. Gençler, bizim geleceği kendilerine emanet edeceğimiz en büyük değerlerimizdir. Bu sebepten onlardan büyük beklentilerimiz var.

Gençlerimizden beklentimiz, ecdadımıza layık birer nesil olmaya çalışsınlar. Ahlâkî duruşumuz bizim için çok önemli. Peygamber Efendimiz (s.a.s.), mizanda en ağır basacak şey güzel ahlaktır, buyuruyor. Ben bütün gençlerimizden güzel ahlâk bekliyorum. Çok okumalarını bekliyorum. Gençlerimize, her gün en az bir saat kitap okumalarını tavsiye ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Camii’nin ve Kur’ân Kursu’nun hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserin kazandırılmasına katkı veren herkesi tebrik ediyor, hepinize saygı ve selâmlarımı sunuyorum.”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Osman Tıraşçı, din ve dine ait kavramları güçlerinin üstünde çalışarak öğretmeye çalıştıklarını ifade ederek, "Din ve dine ait kavramların, bilgilerin öğretilmesi yasal ve anayasal olarak başkanlığımıza tevdi edilmiştir. Bizler, Diyanet İşleri Başkanlığı personelleri olarak bu görevimizi gücümüzün yettiği kadarıyla değil gücümüzün üstünde çalışarak, gayret göstererek yapmaya çalışıyoruz. Anayasal olarak bize tevdi edilen toplumu din konusunda aydınlatmak görevini yapmak üzere yola çıkan Diyanet İşleri Başkanlığımız geçmişten bu yana gerek camiler gerekse kuran kursları aracılığıyla insanlara dinini, diyanetini öğretebilmek, dini bilgilerini verebilmek maksadıyla bu müesseselerde hizmet yürütmektedir. Kuran kurslarında 7'den 77'ye tüm vatandaşlara talep edilmesi halinde din hizmetini sunmaya çalışıyoruz. Eğitim insan hayatının başlangıç noktasıdır. Nasıl eğitim alırsa hayatı ona göre şekillenecektir. Ben tekrar ümit ediyorum ki, hem caminin hem kuran kursunun iç içe olması mescidi nebevinin o manevi havasını Muttalip'e ve buraya gelen tüm kardeşlerimize hissettirecektir" dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç de yaptığı konuşmada, yetişen neslimizin dini mübini İslam adına istismar edilmemesi için Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı bu kursların büyük öneme haiz olduğunun altını çizerek kursun yapımında emeği geçen ve bu noktada dini hayatı daha sağlam bir nesil yetiştirilmesine vesile olan tüm hayırseverlere teşekkür etti.

Hacı Hilmi Efendi Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu ve Camii’nin temelinin 2015 yılı Ekim ayında atıldığı inşaatı hayır sahibi Şerefettin Törü ile Dernek Başkanı Yaşar Tekeli hocanın önderliğinde yürütüldüğü 2018 yılı Ağustos ayında ise İl Müftülüğü koordinesinde Tepebaşı Müftülüğü ve dernek tarafından yürütülerek, yaklaşık 5 milyon TL’ye mal olduğunu dile getiren İl Müftüsü Gerek ise, Bu gün hizmete açtığımız Kur’an Kursumuz şehrimizde 3. Erkek hafızlık Kur’an Kursu olup Ziya Paşa Kur’an Kursumuzun kardeşi, Bölge Hafızlık Kur’an Kursumuzun çağdaşıdır. Hacı Hilmi Efendi Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu 125 öğrenci ve 90 yatak kapasitelidir. Yine Eskişehir’de 3’ü erkek, 4’ü kız olmak üzere 7 tane Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu bulunduğunu belirten Müftü GEREK, Eskişehir Diyanet ve Müftülük camiası olarak her unvandaki görevlilerimizle bütünleşerek din hizmeti ve eğitimi alanında bir boşluk bırakmadan etkin ve verimli hizmet etmenin gayreti ve çabası içerisinde olduklarını vurgulayarak destek ve katkı sunan herkese teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra Vali Çakacak, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Tıraşçı ve diğer protokol üyeleri, Hacı Hilmi Efendi Yatılı Hafızlık Kur’ân Kursu ve Camii’nin yapımında maddî ve manevî desteği olan başta hayırsever Şerafettin Törü olmak üzere tüm hizmet sahiplerine teşekkür belgesi verdi.

Açılış duası ve kurdele kesiminden sonra program, Hacı Hilmi Efendi Yatılı Hafızlık Kur'an Kurs binasının gezilmesiyle sona erdi.