Kütahya'da 15 Temmuz Kardeşlik Etkinliği

15 temmuz kardeşlik etkinliği

Kütahya'da 15 Temmuz Kardeşlik Etkinliği

Müftülüğümüze bağlı yatılı kız Kur'an Kursu öğrencileri 15 Temmuz şehitleri için anma programı düzenledi.

15 Temmuz Ruhu’nun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, 15 Temmuz’un gençlerimiz ve çocuklarımız nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi için Kütahya Müftülüğümüz tarafından “15 Temmuz; Destanı Anmak, İhaneti Anlamak” konulu etkinlik düzenlendi.

Kütahya Müftülüğümüze bağlı Fuatpaşa ve Hesna Köksal Hayme Hatun Yatılı Kız Kur’an Kurslarının birlikte düzenlediği etkinliğe Kütahya Vali Yardımcısı Mustafa Güney, İl Müftümüz Hüseyin Hazırlar, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Daire Amirleri ve öğrenciler katıldı.

Kur’an kursu öğrencilerinin Kur’an-ı kerim tilaveti ile başlayan programda öğrenciler, günün anlam ve önemini belirten çeşitli şiirler okuyarak hazırladıkları gösterileri sundu.

Programda konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Güney, bu anlamlı günde minik yüreklerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Üzerinde yaşadığımız vatan sadece bir toprak parçasından ibaret değildir. Ecdat diyarıdır. Şehitler emanetidir. Geleceğe sağlam adımlarla yürümek için bağrına yaslandığımız, uğruna canımızı verdiğimiz topraktır vatan.” diye konuştu.

15 Temmuz Ruhu’nun gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi için Diyanet İşleri Başkanlığınca bir dizi etkinlikler planlandığını söyleyen İl Müftümüz Hüseyin Hazırlar; “15 Temmuz gecesi bu millet uçurumun kenarından döndü. Daha önce yapılan ihtilallerde bu ülkede günlerce ezanlar susturuldu. Ancak 15 Temmuzda milletimizin iradesi sayesinde salalarımız darbeleri susturdu. Devletimizin ve milletimizin bekası, ümmet-i Muhammed’in selameti için çocuklarımızın sahih dini bilgiyi; doğru yöntem ve metotlarla, ehil kişilerden alması geleceğimiz için büyük önem arz ediyor. Evlatlarımızın yüreklerine vatan sevgisini, birlik, beraberlik ve kardeşlik şuurunu yerleştirmemiz gerekiyor. Rabbim; Dinimizin, devletimizin, milletimizin ve Âlem-i İslam’ın bekasını sarsacak her türlü dâhili ve harici beladan bizleri muhafaza eylesin. Rabbim; izzetimize, şerefimize ve kardeşliğimize göz dikenlere fırsat vermesin; birliğimizi, dirliğimizi muhafaza etsin.” dedi.

Program minik öğrencilerin yaptığı dua ile sona erdi.