Adıyaman Hacı Kafileleri Kutsal Toplarklara Dualarla Uğurlandı

adıyaman hacı kafileleri kutsal toplarklara dualarla uğurlandı

Adıyaman Hacı Kafileleri Kutsal Toplarklara Dualarla Uğurlandı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları, Adıyaman Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

İlk hac kafilesinin hareketi öncesinde Adıyaman Havalimanı Dış Hatlar Gidiş Terminali'nde düzenlenen törene, 328 hacı adayının yanı sıra, yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Adıyaman İl Müftümüz Mehmet Taşcı, kutsal topraklara doğru yola çıkan hacı adaylarını tebrik etti.

Müftü Taşcı, hac yolculuğunun insan hayatında çok anlamlı ve önemli bir yolculuk olduğunu dile getirerek, "2 milyon 200 bin müracaat içinden seçilerek kura ile 80 bin kişinin arasına girip o kutsal topraklara, kutsal yolculuğa çıkabilmiş olmak, Rabbimizin bir mazhariyeti ve lütfu. Allah sağlık ve afiyetle tamamlamayı nasip etsin" dedi.

Her kafile 164 kişi olup toplam 328 Hacı adayından oluşan kafile için Adıyaman Hava Limanında hac kafilesini uğurlama törenine Hacı adayları ve yakınları katıldı. Hacı adaylarının ve ailelerinin sevincine, mutluluğuna ortak olan İl Müftümüz Mehmet Taşcı, uğurlama töreninde bir konuşma yaparak, “Allah’ın davetine, Peygamber Efendimizin sünnetine icabet ederek, böyle bir kutlu yolculuğa çıkan hacı adaylarımıza öncelikle sağlık, afiyet ve hayırlı yolculuklar diliyorum. Hac farizasını yerine getirirken kolaylıklar diliyor ve sağlıkla tekrar sevdiklerinize kavuşmanızı canı gönülden temenni ediyor ve diliyorum. Layıkıyla ibadetlerinizi yapmanız için Başkanlığımız tüm tedbirleri almış ve tüm imkânları sağlamıştır. Orada Kafile Başkanlarımız ve Din Görevlisi arkadaşlarımızın tavsiyelerini harfiyyen uymanızı tavsiye ediyorum. Çünkü söyleyecekleri her şey sizin Hac ibadetinizin mükemmel yapılması içindir ” dedi.

Hacı adaylarından, hac farizasını yerine getirirken ülkemiz ve milletimiz için dua etmelerini isteyen Müftümüz Taşcı, “Aziz Milletimizin içinde bulunduğu şartlar, ülkemizin her bir yanından kuşatılmasına sebep olan gelişmeler vesilesiyle özellikle devletimize, Aziz Milletimize ve tüm Âlem-i İslam’a dua etmenizi, niyaz etmenizi, Yüce Allah’tan yalvarmanızı özellikle istirham ediyorum. Çünkü, duaya ihtiyacımız var. Birbirimize kenetlenmemize ihtiyacımız var. Şu anda biraz hüznün, biraz sevincin, biraz heyecanın yer aldığını görüyoruz. Bu gidişin dönüşünde tekrar aynı sevinçle, gözyaşıyla kucaklaşarak ailenizle buluşmanızı temenni ediyorum. Hayırlı yolculuklar diliyorum. Haccınız mebrur ve makbul olsun, yolunuz kutlu olsun” diye konuştu.

Hac adaylarını kutsal topraklara uğurlama töreninde Mehmet Taşcı konuşmasına şöyle devam etti: “Bugün, en duygusal yolculuklardan bir tanesine şahit olmak üzere buradayız. İslam’ın 5 temel esasından bir tanesini yerine getirecek olan hacı adaylarımız dün itibariyle yollara çıktılar. Doğrusu bu yolculuk, içinde hüznü, sevinci barındırır. Ama bizim onları uğurlarken, onlara güle güle derken, Adıyaman İl Müftülüğü olarak hatırlatmamız olacak. İnşallah bu ibadeti yerine getirirken sadece kendiniz için değil veya sevdikleriniz, çoluk çocuğunuz için değil, onlarla birlikte bütün bir ülke için, milletimiz için, memleketimiz için, Din-i İslam adına, ümmeti Muhammed adına, hatta insanlık adına dualarınızı geniş tutarsanız çok daha makbul bir iş yapmış olacaksınız. Sizler, bir milleti temsilen oraya gidiyorsunuz. Sadece kendi görevinizi yerine getirmek için değil. Unutmayalım ki siz 82 milyon içerisinden, hacca gitmek için müracaat eden 2 milyon 200 yüz bin hacı adayının içinden kur’a ile belirlenen 80-82 bin hacı adayından birisi olarak oraya gidiyorsunuz. Doğrusu bu davetin kıymetini bilmeniz gerekmektedir. Bu davetin gereği neyse onu en güzel şekliyle yerine getireceğinize olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra, ilk hacı kafilesi okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan duaların ardından hac farizasını yerine getirmek üzere kutsal topraklara uğurlandı.

164’er kişilik iki hacı kafilesi Adıyaman Havalimanından direk uçuşla Medine’ye hareket etti. Medine’de kalacak hacı adayları, daha sonra Mekke’ye geçecek ve 43 gün boyunca kutsal topraklarda hac ibadetini yerine getirecekler.

Hac görevini tamamlayan hacılarımız, 20 Ağustos 2019 Salı günü Cidde Havalimanından  Ordu-Giresun Havalimanına direk uçuşla yurda dönüş yapacaklardır.