Kırsehir'de Il Müftülüğümüz Tarafından 15 Temmuz Etkinlikleri Kapsamında Konferans Verildi

il müftülüğümüz tarafından 15 temmuz etkinlikleri kapsamında konferans verildi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programları ilimizde hız kesmeden devam ediyor.

2016 yılında ülkemizde yaşanan hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü etkinlikleri kapsamında  İl Müftülüğümüz tarafından"Anadolu Coğrafyasında Varlık Mücadelemiz ve 15 Temmuz’’ konulu konferans düzenlendi.

Neşet Ertaş Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleşen konferansa Valimiz Sayın İbrahim Akın ve eşi Saliha Akın, İl Müftümüz Mehmet Yaman. Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Baro Başkanı Av. Mehtap Karaburçak Tuzcu, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ferhat Kuran, ilimizde görev yapan din görevlileri. Kur'an kursu ögreticileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

İstiklal marşı ile başlayan proğramda daha sonra Murat Özmerdinvenli tarafından okunan Kur'an*ı Kerim'in ardından  İl Müftümüz Mehmet Yaman bir konuşma yaparak Özellikle camilerden okunan salaların ne derece etkili olduğunu ve öyle zamanlarda okunan salaların hikmetini anlattı.

Program, Osmangazi Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Adil Şen tarafindan "Anadolu Coğrafyasında Varlık Mücadelemiz ve 15 Temmuz’’ konulu konferansın verilmesiyle program sona erdi.