Gaziantep'de Hacı Adayları Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlandı

Gaziantep'de Hacı Adayları Dualarla Kutsal Topraklara Uğurlandı

Gaziantep’ten kutsal topraklara gidecek hacı adayları, yakınları tarafından dualarla uğurlandı.

Hac görevini yapmak için 7 kafile halinde kutsal topraklara gidecek bin 738 hacı adayı için Gaziantep Gar Meydanı’nda uğurlama töreni düzenlendi. Hacı adayları, yola çıkmadan önce başta Türkiye olmak üzere tüm İslam coğrafyasının huzuru için dua etti.

Gaziantep’te Diyanet İşleri Başkanlığı’nın organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek bin 738 kişiden 331 hacı adayından oluşan 1 ve 2. kafile İl Müftülüğünün düzenlediği programla dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

Yakınları ve sevenleri tarafından gözyaşları ve dualarla kutsal topraklara uğurlanan hacı adaylarının oldukça heyecanlı oldukları görüldü. Programda hacı adayları ile uğurlamaya gelen yakınları arasında duygulu anlar yaşanırken, bazı hacı adaylarının da gözyaşlarına hâkim olamadığı görüldü.

Gaziantep Gar Meydanı’nda düzenlenen uğurlama töreninde hacı adaylarına duygulu anlar yaşatıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, ezanlardan ve salalardan sonra Gaziantep İl Müftülüğü Tasavvuf Musikisi ekibi tarafından ilahi dinletisi sunuldu.

Törene katılan Gaziantep Valisi Davut GÜL, yaptığı konuşmasında bu sene Gaziantep’ten bin 738 hacı adayının kutsal topraklara gideceğini belirterek, “Gerçekten de çok önemli bir yolculuğa başlıyoruz. Allah gitmeyenlere de nasip eylesin. Bu yolculuğun sonuçlarının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Türkiye’miz, Gaziantep’imiz ve İslam âlemi için sizden dua talep ediyoruz.”dedi.

“Hac yolculuğu sıradan bir yolculuk değildir”

Uğurlama töreninde hacı adaylarına hitaben bir konuşma yapan Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik de hac yolculuğunun sıradan bir yolculuk olmadığını söyledi.

Hac yolculuğunun bir turizm yolculuğu olmadığını belirten Çelik, “Hayatımızın en zevkli, en maneviyat dolu, en coşkulu ve en heyecanlı yolculuğuna çıkıyorsunuz. Küçüklükten beri içimizde büyüttüğümüz o muradımıza nail oluyoruz. Dualarımızın kabulünü yaşıyoruz. Cenab-ı Hak, en kısa zamanda bu alana gelip de bu hasretle ve gözyaşıyla hacılarımızı uğurlayan kardeşlerimize de hac yapmayı nasip eylesin. Ömrümüzün en mukaddes ve en mübarek yolculuğuna çıkmayı nasip etsin. Bu yolculuk öyle sıradan bir yolculuk değildir. Belki de annelerimizin ve babalarımızın duası olan, dualarının gerçek olduğu bir yolculuktur. Bu yolculuk ömrümüzde bir defa yapacağımız bir yolculuktur. Onun için de bu yolculuğa çıkan kendini buna yıllardan beri hazırlanmıştır. Onlara o mübarek toprakların hasretiyle uğurlamaya gelen kardeşlerimin de içi şu anda kıpır kıpır etmektedir ve Cenab-ı Hak cümlemize maddi ve manevi muratlarımıza, dünyevi ve uhrevi muratlarımıza ulaşmayı nail eylesin.”dedi.

Hac yolculuğunun sıradan bir yolculuk olmadığı gibi gidilen mekânında sıradan bir mekân olmadığının altını çizen Çelik, “Cenab-ı Hakk'ın rahmetinin tecelli ettiği ve Allah adına yapılan ilk mabedin olduğu yere gidiyoruz. Mekke'ye gidiyoruz. Peygamberler şehrine gidiyoruz. Bütün peygamberlerimizin ayak izlerinin göz nurlarının olduğu şehre gidiyoruz. Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin köyüne gidiyoruz. Sahabelerin ayak izlerinin ve göz nurlarının bulunduğu yere gidiyoruz. Semanın bir başka sema, toprağın bir başka toprak, havanın da bir başka hava ve tarihin de başka bir tarih olduğu Allah'ın, Resulünün ve Peygamberlerin övdüğü şehirlere gidiyoruz. Cenab-ı Hak bu gidişimizi mübarek eylesin.”ifadelerini kullandı.

Şahinbey İlçe Müftüsü Mahmut ARCAKLIOĞLU’nun yaptığı duanın ardından İl Vaizi Ramazan ÇALDIRAN ve Şehitkamil İlçe Şube Müdürü Murat TAŞDELEN başkanlığındaki hacı adayları, dualarla kutsal topraklara uğurlandı.

“Yıllardır dört gözle bugünü bekliyorduk”

Mukaddes topraklara gidecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren hacı adayları, bu güzel duyguyu bütün Müslümanların yaşamasını gerektiğini belirterek, dört gözle bugünü beklediklerini söylediler.