Zonguldak'ta Ezanı Güzel Okuma Bölge Finali Ilimizde Yapıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde personelin yeteneklerini geliştirme, planlı çalışma alışkanlığı kazanımını elde etme, mesleki ve kişisel gelişimlerinin artırılması ile hizmet süresi boyunca görev aşkı ve heyecanı içerisinde görevlerini cesaretle icra edecek şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla erkek din görevlileri arası ezanı güzel okuma bölge finali ilimizde yapıldı.

İlimiz Acılık Hz. Ali Camiinde gerçekleşen bölge finaline Ankara, Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak illeri katıldı.

İl Müftüsü Rüstem Can’ın başkanlığını yaptığı jüride Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arş. Gör. Metin Gündoğdu, Devrek İlçe Müftüsü Hasan İzmirli, And. İ.H.L Öğretmenlerinden Hüseyin Gökgöz ve Acılık Hz. Ali Cami İmam-Hatibi Nizamettin Dereli yer aldı.

Yarışmaya Kırıkkale- Delice’den katılan Serkan Yıldız birinci olurken; Düzce’den katılan Ahmet Ömer Yavuz ikinci, Eskişehir’den İsmail Kartal üçüncü oldu. Dereceye girenlerin yanı sıra bölge finaline katılan tüm yarışmacılara jüri tarafından hediyeler takdim edildi.

Yarışmada birinciliği elde eden Serkan Yıldız, 25 Ağustos’ta Sakarya’da düzenlenecek olan Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.