Hatay'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü’nde Coşku Doruğa Ulaştı

15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü’nde coşku doruğa ulaştı

Hatay'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü’nde Coşku Doruğa Ulaştı

Devletimizin bekası ve milletimizin varlığına yönelik olarak üç yıl önce FETÖ terör örgütü tarafından kalkışılan hain darbe girişiminin yıl dönümünde Hatay Valiliği koordinesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı gerçekleştirildi.

15 Temmuz 2019 Pazartesi günü saat 20.00’de Anıt Alanı’nda Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterisiyle başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması, Musa ESATOĞLU tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftümüz Hamdi KAVİLLİOĞLU’nun yaptığı dua ile devam etti.

Program’da Hatay Valisi Rahmi DOĞAN, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz konuşma yaptılar.

İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu’da konuşmasında; “Ülkemiz Üç yıl önce tarihinin en ağır imtihanlarından birini yaşamıştır. 15 Temmuz gecesi hayâsız bir akına maruz kalmış, Allah’ın inayeti, idarecilerimizin dirayeti, aziz milletimizin cesareti ve kahraman silahlı güçlerimizin üstün gayretleriyle bu büyük tehlike bertaraf edilmiştir. Yaşanan hain darbe girişimi, sadece ülkemizi değil, Müslüman dünyayı ve umutlarını barışa, adalete ve itidale bağlamış olan insanlığı da hedef almıştır. Zira bizler biliyoruz ki, aziz milletimiz hem ateşler içinde yanan coğrafyamızın hem de insanlığın umududur. Hakikatsizlik girdabında sürüklenen dünya, İslamofobi ile çalkalanan Batı, mazlum toprakların Müslümanları bizden çok şey beklemektedir. Böyle bir beklentiyi sona erdirmediği, mazlumların hamisi olmuş bu milleti muhafaza buyurduğu için Cenab-ı Hakk’a sonsuz hamd ü senalar olsun. Diğer bir vazifemiz ise şehitlerimizin hakkını vermek, gazilerimizin kıymetini bilmektir. Milletinin onurunu ve hukukunu, evlatlarının geleceğini korumak uğruna bu gecede hayatlarını kaybeden şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Onlar Malazgirt’ten Çanakkale’ye uzanan bir destanın satırları, şüheda ecdadın şüheda torunlarıdır. Bizlere o gece özgürlüğümüzü ve bütünlüğümüzü hediye etmekle kalmayıp, adeta hepimizi uyandırarak bilincimizi harekete geçirdiler. Acıdan ders almanın, zafer coşkusundan bir şuur inşa etmenin yolunu açtılar. Biliyoruz ki onlar için hayat devam etmekte, onlar Rableri katında rızıklandırılmaktadır. Emanetleri ise kurtuluşumuz uğruna can veren bütün şehitlerimizle birlikte bizlerin omzundadır. 15 Temmuz bizlere göstermiştir ki, hiçbir güç Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün olamaz. Devletimizin bütün kurumlarını yerle yeksan etmeyi, irademizi çökertmeyi, milletimizi sindirmeyi ve İslam ümmetinin umudunu toprağa gömmeyi hedefleyenler, rezil ve zelil olmuşlardır. Aklını, idrakini, izanını ve vicdanını ihanet odaklarına kiralayanlar, kendi tuzaklarında boğulmuşlardır. Katran karası bir gecede “Bismillah” diyerek abdestini alan, “şehadet getirerek” evinden ayrılan, “Allahü Ekber” diyerek yollara koyulan bu milletin evlatları, huzurun teminatıdır. Ortak bilincimizin ölmediğine, gençlerimizin ulvî emanetin farkında olduğuna, kültürümüzün ve kimliğimizin köklerine bütün dünya şahit olmuştur. Diyanet İşleri Başkanlığımız, 15 Temmuz ve sonrasında sükûnet, denge, güven ve sağduyu üretmek için yoğun gayret sarf etmiştir. Hanelerimize korku salmayı hedefleyen ihanet kalkışmasına karşı en etkili cevap, Rasul-i Ekrem’e salat ve selam gönderen, hâlimizi Rahman’a arz eden sala sesleri olmuştur. Minarelerimizden yükselen ışıkların ve salaların yankısı sınırlarımızı aşmış, Kerkük’ten Saraybosna’ya bütün İslam coğrafyasında dolaşarak Müslüman kardeşlerimizin dualarını bize ulaştırmıştır. Bu gecede inşallah saat: 00:13’de Türkiye geneli 90 bin camimizde salalar verilecektir. “Hâfız” ismiyle bizleri büyük bir fitneden muhafaza buyuran Rabbimize nihayetsiz hamdolsun. Milletimize bu ağır imtihanda cesaretli, metanetli ve iradeli olmayı nasip eden Yüce Rabbimiz, beraberlik ruhumuzu dağıtmaya, ferasetimizi dumura uğratmaya, soğukkanlı duruşumuzu bozmaya kalkışanlara fırsat vermesin. Milletimizin geleceğini aydınlık ve müreffeh eylesin. Eman ve emniyeti, selam ve selameti, huzur ve bereketi bu topraklarda daim eylesin. Cenab-ı Hak, imtihanın peşi sıra gelen nimetinden ibret almayı, zaferden hakkaniyet, merhamet ve hikmet üretmeyi bizlere nasip etsin.​” dedi.

İlimizin farklı inanç ve kültürden tüm renklerinin omuz omuza katılarak bir kez daha güçlü bir birlik mesajı verdiği etkinliğe Hatay Valisi Sayın Rahmi Doğan’ın yanı sıra Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Alpaslan Kılınç, 2. Hudut Alay Komutanı Albay Ahmet Gürbüz, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Adli Yargı Adalet Komisyon Başkanı Ahmet Turan Oral, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Hasan Kaya,  Vali Yardımcıları  Aydın Tetikoğlu, Nursal Çakıroğlu, Mahmut Hersanlıoğlu ve Salih Altun, Defne Kaymakamı Nevzat Şengök, İl Jandarma Komutanı  Albay Uğur Ertekin, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, İl Müftümüz Hamdi Kavillioğlu, ALİYAD Başkanı Nasrettin Eskiocak, Ortodoks Cemaati Temsilcisi Jan Dellüler, Protestan Kilisesi temsilcisi Corc Kocamahhul, HESOB Başkanı A. Kadir Teksöz, ATSO Başkanı Hikmet Çinçin, kurum il müdürleri ve binlerce Hataylı katıldı.