İstanbul'da 15 Temmuz şehitleri Için Hatim Ve Dua

15 temmuz şehitleri için hatim ve dua

İstanbul'da 15 Temmuz şehitleri Için Hatim Ve Dua

15 Temmuz Milli Birlik ve Dayanışma Günü kapsamında Edirnekapı'da medfun 15 Temmuz şehitleri için gece boyunca okunan hatimlerin duası yapıldı ve kabirlerine ziyarette bulunuldu.

Şehitliği ziyaret eden ve hatim duası yapan İstanbul Müftü Yardımcısı Bahri Şamat, "15 Temmuz şehitlerimiz anısına dün akşam 8’de başlayan ve 30 hafız hocamız tarafından her biri cüz okumak suretiyle şu anda tamamlanan hatm-i şerifin duasını yapmak üzere biraraya toplanmış bulunuyoruz. Şehitlerimize ne yapsak azdır. Onların haklarını ödemek kolay değil. O gece imanlarından gelen bir ruh ile sokağa çıktılar. Ellerinde kendilerini savunacak hiçbir şey olmadan bu milletin bekası, bu vatanın işgal edilmemesi için canlarını feda ettiler. Okunan bu hatm-i şerifleri ve ettiğimiz duaları o hain gecede darbe girişimi karşısında direnen, tankın karşısına çıkarak ya da altına yatarak bu darbenin gerçekleşmesini engellemek için göğsünü siper eden, bu uğurda canının veren mübarek şehitlerimize hediye ediyoruz” dedi.

Programa Fatih Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, vatandaşlar ve Kur’an kursu öğrencileri katıldı. 16.07.2019