Konya'da “15 Temmuz Ruhu Ihanete Karşı Millet Destanı” Konferansı Yapıldı

“15 temmuz ruhu ihanete karşı millet destanı” konferansı yapıldı

Konya'da “15 Temmuz Ruhu Ihanete Karşı Millet Destanı” Konferansı Yapıldı

15 Temmuz ruhunun, birlik ve beraberlik şuurunun, din istismarına karşı farkındalığın artırılması, gençler ve çocuklar başta olmak üzere millet nezdinde ortak bir bilince dönüştürülmesi amacıyla il ve ilçe müftülüklerimizce çeşitli etkinler düzenlenmeye devam ediyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Konya İl Müftülüğü tarafından personellere yönelik düzenlenen “15 Temmuz Ruhu” konulu konferans  “Esnaf ve Sanatkarlar Odası Konferans Salonu’nda yapıldı.

Konferansa, Karatay Kaymakamı A. Selim Parlar, Konya Asker Alma Bölge Başkanı Per. Alb. Hüseyin Tuncer, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, Diyanet Konya Eğitim Merkezi Müdürü Kerim Şükrü Ünlü, İller Bankası Müdürü Yüksel Demirci, bazı protokol üyeleri, din görevlileri, Kur’an kursu öğreticileri, davetliler ve basın mensupları katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu yaptı.  Konferansa konuşmacı olarak katılan Medipol Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Büyükaslan ile 15 Temmuz Gazileri Musa İlhan, İbrahim Özen ve Halit Şener’ teşekkür eden İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşın, aziz milletimiz göstermiş olduğu direniş mücadelesine değinerek tüm şehitlerimize rahmet ve gazilerimize acil şifalar diledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan “15 Temmuz” sinevizyonlarının gösterimim ardından Prof. Dr. Ali Büyükaslan başkanlığında 15 Temmuz gazileri Musa İlhan, İbrahim Özen ve Halit Şener o gece yaşananları ve yaşadıklarını katılımcılara anlattı.