Adiyaman'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Coşku Ile Kutlandı.

15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü coşku ile kutlandı.

Adiyaman'da 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Coşku Ile Kutlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Kutlamaları Programı Adıyaman Valilik Meydanında yapıldı. Adıyaman’lı vatandaşlar yoğun olarak katılım sağladı.  Vatandaşların bayramı kutlama coşkusu kutladı.

Programa, Şehitlerimiz adına saygı duruşu ve İstiklal marşı ile başlandı. Adıyaman Ulu Cami Müezzin-Kayyımı Mustafa Yılmaz'ın Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti.  Yapılan kutlama programından sonra tüm Ülkede olduğu gibi Diyanet İşleri Başkanlığımızın talimatı ile tüm ülkede olduğu gibi İlimizin bütün camilerinde aynı anda salalar okundu. Saat 00:13'te tüm Adıyaman valilik meydanında Ulu Cami Müezzin-Kayyımı Mustafa Yılmaz ve Emir Sultan Camii Müezzin-Kayyımı Hüseyin Erdem Sala okudular.

Demokrasi ve Milli Birlik günü kutlamaları Adıyaman İl Müftümüz Mehmet Taşcı'nın milli birlik vurgusu üzerine yapmış olduğu dua ile son buldu.

Ayrıca 15 Temmuz İkindi namazından önce Adıyaman Yenipınar Camiinde mevlit programı gerçekleştirildi. Programa Adıyaman Valisi Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, İl Jandarma Komutanı J. Albay Ercan Atasoy, Emniyet Müdürü Metin Alper, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, kurum müdürleri, STK temsilcileri, jandarma ve emniyet personeli ile çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitler için okunan Kur'an-ı Kerim sonrasında dualar edildi.