Denizliler 15 Temmuz’da şühedâyı Dualarla Yâd Etti

denizliler 15 temmuz’da şühedâyı dualarla yâd etti

Denizliler 15 Temmuz’da şühedâyı Dualarla Yâd Etti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün yıl dönümü münasebetiyle, 15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe katılan onbinlerce Denizli’li, FETÖ/PDY’nin hain darbe teşebbüsüne karşı koyduğu birlik, beraberlik ve mücadele ruhunu yeniden yaşadı.

15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı'ndaki programa Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Albay Bilal Öztürk, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık ile diğer protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle onbinlerce vatandaş katıldı.

Tasavvuf musiki dinletisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'da katıldığı programlardaki konuşması vatandaşlar tarafından, meydanda Denizli Büyükşehir Belediyesince kurulan ekrandan izlendi.

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde Ankara Gölbaşında hainlere direnirken Gazi olan ve tedavi amacıyla ilimizde bulunan Ahmet Gümüş ve Emre Doğan da 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanında düzenlenen programa katılarak o gece yaşadıklarını Denizli halkıyla paylaştılar.

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, 3 yıl önce olduğu gibi aynı ruhla 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda toplanan hemşehrilerine teşekkür ederek, “15 Temmuz 2016 gecesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, dik duruşu ile birlikte sizleri meydanlara davet etti. Denizlimiz ve tüm milletimiz o daveti kabul ederek meydanlara akın etti. Allah sizlerden razı olsun” dedi.

Vali Hasan Karahan ise, 15 Temmuz'da milletin tek yürek, tek bilek olup sağına soluna bakmadan meydanları doldurduğunu ifade ederek, “O gece sağına soluna bakmadan 'Ben varım, millet için, devlet için, vatan için ölmeye hazırım.' deyip meydanları doldurmuştuk. Bugün de aynı coşkuyu yaşıyorsunuz. Evet! Vatanımız milletin, irade milletin, devlet milletin, Cumhurbaşkanı milletin, çünkü onu biz seçtik. Milli irademize sahip çıktık, milli irademizi gasbettirmedik. Arkadan dolanmalarla, hilelerle, hurdalarla bu milletin o iyi niyetini, saf - temiz duygularını suistimal edenlere fırsat vermedik. Biraz geç uyandık ama tam uyandık ve inşallah o pislikleri içimizden ebediyen temizledik. Allah bir daha o günleri yaşatmasın. O gün kimsenin topu tüfeği yoktu iman dolu göğsü vardı. Kadınıyla, genciyle, çocuğuyla tüm milletimiz tankların üzerine yürüdü. Bu millet 15 Temmuz'da nasıl büyük bir millet olduğunu tekrar gösterdi. 15 Temmuz gösterdi ki bu milletin her bir ferdi, 81 milyon vatan evladı, aynı Çanakkale ruhu, aynı İstiklal Harbi ruhuyla yaşıyor. Ne mutlu bize. Ne mutlu bize bu milletin evladıyız, ne mutlu bize, biz bu millettin hizmetkarıyız." şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından mehter takımı gösteri yaptı. Saatler 00.13'ü gösterdiğinde Denizli’de tüm camilerde selâlar okundu.

Okunan selâların ardından Kurşunlu Cami İmam Hatibi Kazım Sevimli Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirdi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından gecenin duasını İl Müftü Vekili Hasan Hüseyin Palabıyık yaptı.

Heyet üyelerinin ve vatandaşların ellerini açıp ‘amin’ diyerek eşlik ettiği duada Müftü Vekili Palabıyık şu niyazlarda bulundu:

“Ya Rabbi! 15 Temmuz gecesi vatanımızın dirliğine, milletimizin birliğine kasteden hainlere karşı gövdesini siper eden, iman dolu göğüsleriyle tankların önünde duran, din ü devlet, mülk ü millet, istiklal ve istikbalimiz için canlarım seve seve feda eden aziz şehitlerimize rahmet eyle! Makamlarını âli, mekânlarını cennet eyle, şefaatlerine cümlemizi nail eyle! Geride kalan ailelerine sabr-ı cemil, ecr-i cezil ihsan eyle Allah'ım!

Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru, bölgemizde barış ve selametin temini için gece gündüz demeden mücadele eden şanlı ordumuza ve kahraman güvenlik güçlerimize yurtiçi ve yurtdışındaki terörle mücadele operasyonlarında, sınır ötesi harekâtlarında yardım eyle Allah'ım!

Asırlardır İslam'ın sancaktarlığını yapan, Senin adının gök kubbede yankılanması için çabalayan aziz milletimizi düşmanlarına karşı mahcup etme Ya Rabbi!”