Niğde'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü etkinlikleri

Niğde'de 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Niğde Valiliğimizin koordinesinde çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Niğde Valiliğimizin koordinesinde Derbent kavşağında Valimiz Yılmaz Şimşek ve protokol üyeleri ile meydanda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Şehit Ömer Halisdemir Meydanına kadar Milli Birlik Yürüyüşü gerçekleştirdi.

Valimiz Yılmaz Şimşek, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, İl Müftümüz Mehmet Sırrı Şık, Bor İlçe Müftümüz Cafer Kılınç, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığında darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in İlimiz Bor İlçesi Çukurkuyu Kasabasındaki kabrini ziyaret etti.

Şehitlik ziyaretinde cami görevlilerimizin Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İl Müftümüz tarafından yapılan duada eller semaya açılarak tüm şehitlerimiz için hep birlikte dua edildi.

Şehit Ömer Halisdemir Meydanında düzenlenen programa ise binlerce vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda ilimiz Fatih Sultan Mehmet Camii Müezzin-Kayyımı Ümit Bulcum tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi.

Valimiz Yılmaz Şimşek ve protokol üyelerince yapılan konuşmaların ardından 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili belgesel gösterimi yapıldı. Niğde İl Müftülüğü Türk Tasavvuf Musikisi Korosunca çeşitli eserler icra edildi. Ardından ilahi ve şiir dinletisi yapıldı.

Etkinlikler kapsamında, 15 Temmuz gecesi darbeleri durduran salâlar, saatler 00.13’ü gösterdiğinde Türkiye’deki 90 bin camide olduğu gibi ilimizdeki tüm camilerimizde de yeniden okundu. Şehit Ömer Halisdemir Meydanında da İlimiz Sırali Camii İmam-Hatibi Zafer Şahin ve Kendirli Camii İmam-Hatibi Kazım Yalçın tarafından okunan salânın ardından program sona erdi.