Adiyaman'da 2019 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantıları Devam Ediyor

2019 yılı vekaletle kurban organizasyonu tanıtım toplantıları devam ediyor

Adıyaman İl Müftülüğü "15 Temmuz İhaneti Anlatma ve Destanı anlamak" ve Türkiye Diyanet Vakfı Vekaletle Kurban Bağışı" bilgilendirme  toplantıların ikincisi Kahta ve ücüncüsü de Gölbaşı İlçesinde ilçesinde yapıldı.Toplantıya yoğun ilgi vardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile “Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu 2019 yılında da gerçekleştirilecektir. Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu tanıtımı amacıyla Kahta Veysel Karani Camisinde 17.07.2019 tarihinde, Kahta, Gerger, Samsat ve Sincik İlçe Müftülükleri personelinin katıldığı toplantı gerçekleştirildi.
Tanıtım toplantısına Adıyaman İl Müftüsü Mehmet TAŞCI ve ilçe müftüleri katıldı. İl Müftüsü Mehmet Taşcı Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada; “Diyanet İşleri Başkanlığının 4 ana hizmet alanı vardır. Bunlar, Ramazan ayında gerçekleştirilen hizmetler, Yaz Kur’an kurslarında ve kış Kur’an Kurslarında gerçekleştirilen din eğitimi, daha önce Kutlu Doğum olarak kutlanan ve şimdi Mevlidi Nebi haftası kutlamaları ve Kurban hizmetleri.
Ramazan ayını idrak ettik, Yaz Kur’an Kurslarında, din gönüllüsü arkadaşlarımız yazın sıcağında herkesin tatil yaptığı bir dönemde din eğitimi hizmetini fedakarca gerçekleştiriyor. Bundan dolayı bütün arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Şimdi de İslamın güzelliklerinin dünyanın diğer ucuna ulaşmasına vesile olan “ Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş” teması ile Vekaletle Kurban organizasyonu toplantısı için bir araya geldik. Vekaletle Kurban organizasyonu, bir tebliğ vazifesidir. Kurban vesilesiyle Müslüman olan bir kabilenin gençleri çocukları şuanda hafız oluyor. Bunu az görmemek lazım, çünkü bir kişinin eliyle  bir insanın Müslüman olması vadiler arası kızıl tüylü develerden daha hayırlıdır buyuruyor peygamberimiz. Bizler de hem kurban ibadetimizi yerine getirmiş oluyoruz hem de insanların İslam’ın güzelliklerinden istifade etmelerine vesile oluyoruz. 2018 yılında 430 bin hisse kurban diyanet ve TDV’ye emanet edildi, elhamdülillah emanetler de en güzel şekilde dünyanın dört bir yanındaki sahiplerine teslim edildi. 2019 yılı için hedef  500 bin hissedir. Bunun için çok çalışmamız lazım. Vatandaşa ulaşmamız lazım, vatandaşın kurbanının ihtiyaç sahiplerine en güzel şekilde ulaşmasına gayret etmemiz lazım. Bu vesileyle geçen seneki gayretinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum, bu sene de 500 bin hisse hedefimize ulaşmak için sizlerden özel gayret bekliyorum” dedi.
6 yıldır Sincik İlçe Müftülüğü yapan ve Malatya İl Müftü Yardımcılığına atanan Mehmet TAŞDELEN’e plaket verilmesi ve İl Müftümüz ve İlçe Müftülerimizin bütün personelle musafaha etmesiyle toplantı sona erdi.